fbpx

Hybridisauna ja luonnollista designia Porin asuntomessuilla – Asuntomessukohteissa on uusinta teknologiaa ja selkeää muotoilua

Tämän vuoden asuntomessuilla esittelemme saunomisen uusinta teknologiaa ja muotoilua. Viiteen messukohteeseemme voit tutustua Porin Asuntomessuilla 6.7.-5.8.2018.

Luoto »
Koneistajankatu »
Kotoisa »
Talo Luvia ja Solid House Kodit »
Lataa Harvian messukartta »

Modernissa hirsitalossa saunotaan sisä- ja ulkosaunoissa

Luodossa yhdistyy moderni arkkitehtuuri ja perinteiset rakennusmenetelmät. Perinteiden ja uuden teknologian yhdistäminen näkyy myös talon saunojen suunnittelussa. Päärakennuksessa saunotaan hybridisaunassa ja pihalla rentoudutaan Harvian Solide -pihasaunassa.

Kaksi saunaa, kolme eri tapaa saunoa

Kohteen saunakokonaisuudesta uniikin tekee saunojen monikäyttöisyys. Päärakennukseen valittiin juuri markkinoille tullut Harvian hybridisaunakokonaisuus, jonka ansiosta perinteinen sähkösauna ja infrapunasauna voidaan yhdistää samaan tilaan.

”Kiinnostuimme infrapunasaunasta etenkin hyvinvoinnin ja palautumisen näkökulmasta. Päärakennuksen saunassa voi auttaa infrapunan lämmössä lihaksia palautumaan urheilun jälkeen tai nauttia perinteisen saunan pehmeistä löylyistä. Pihasaunaan uima-altaan äärelle mahtuu puolestaan isompikin joukko rentoutumaan ja viettämään aikaa”, kertoo talon rakennuttaja Janne Vilponen.

Tekniikalla käyttömukavuutta ja turvallisuutta

Talon suunnittelussa punaisena lankana on ollut turvallisuus, ja rakennuttajat ovat halunneet tehdä itselleen terveen, selkeän ja helppohoitoisen kodin. Käyttömukavuutta tuomaan päärakennuksen saunaan on valittu Harvia Pro 3 -ohjauskeskus, joka mahdollistaa myös saunan etäkäytön.

”Saunan suunnittelussa huomiomme turvallisuuden ja käyttömukavuuden. Tämä näkyy saunojen yksityiskohdissa kuten portaiden matalassa profiilissa sekä valituissa teknologisissa ratkaisuissa. Ohjauskeskuksen kautta päärakennuksen saunaan tulee tarvittavat turvalaitteet”, Vilponen tarkentaa.

Selkeä muotoilu sopii modernin hirsitalon ilmeeseen

Sentio By Harvia -combikiuas ja Solide -lauteet muodostavat raikkaan modernin saunakokonaisuuden päärakennuksen saunaan. Sama skandinaavinen muotoiltu jatkuu pihasaunassa allas- ja rentoutumisalueella, johon on valittu Solide Outdoor -sauna.

”Sauna on meille rentoutumispaikka, jossa vietetään aikaa yhdessä. Lauteita ja saunasisustusta valitessa kiinnitimme huomiota ulkonäön lisäksi siihen, että lauteilla on riittävästi tilaa rentoon oleskeluun. Ulkosaunan lauteille mahtuu hyvin 5-6 saunojaa”, lisää Vilponen.

Mökkitunnelmaa kaupunkikodin ulkosaunaan tuo Harvian Legend Duo -puukiuas, joka lämmitetään ulkoapäin – takkatulen ääressä voi vaikkapa jäähdytellä saunan jälkeen.


Kauniin pyöreää designia Koneistajankadun kompaktissa saunassa

Koneistajankadun omakotitalon suunnittelun perusajatuksena olivat ekologisuus, valoisuus ja viihtyisä asuinympäristö. Nelihenkisen lapsiperheen kompaktissa designsaunassa suosittiin pehmeän pyöreää modernia muotoilua.

Pyöreää ja skandinaavista laudesuunnittelua

Saunan suunnittelun lähtökohtana olivat puumateriaalit ja luonnollinen värimaailma. Rakennuttaja ja suunnitteluun aktiivisesti osallistunut Ville Santala kertoo ihastuneensa erityisesti Ventura-lauteiden uniikkiin muotoiluun.

”Halusimme luonnollista puunsävyä ja skandinaavista tyyliä uuteen saunaamme. Ventura-laudemalli miellytti heti silmää. Kun sopiva laudemalli löytyi, päätimme ottaa seinän ja katonkin samaa materiaalia”, kertoo Santala.

Tyylikäs Ventura-saunasisustusmalli on valmistettu fumapuusta, joka soveltuu erityisen hyvin laudemateriaaliksi, sillä se säilyttää hyvin vaalean sävynsä ja kestää kuumuutta sekä kosteusvaihteluita. Venturan laudeosat, selkänojat ja välisuojat on valmistettu muotoon puristetuista, kerroksittain liimatuista puuviiluista. Muotoillun etureunan ansiosta lauteilla on erittäin miellyttävää istua.

”Kaipasimme saunaamme pyöristettyjä muotoja, ja nämä lauteet nähtyämme päätös oli selvä”, Santala selittää.

Näyttävä pallokiuas ja valaistu kiulu tuovat ylellisyyttä

Pyöreiden lauteiden aisapariksi valikoitui näyttävä pallomainen Globe-designkiuas, joka lauteeseen upotettuna näyttää leijuvan vaaleiden penkkien yllä. Pallokiukaan viereen on upotettu Harvian valaistu kiulu, joka tuo saunaan sekä valoa että käytännöllisyyttä.

”Valaistu kiulu on kätevästi upotettu lauteisiin, ja sen vieressä olevasta vesipisteestä saamme otettua suoraan löylyveden”, kertoo Santala.

Valaistu kiulu on moderni ja tyylikäs tapa sisustaa ja valaista saunaa. Kiulu on valmistettu valoa hajottavasta optisesta muovista, ja alustan LED-valonlähde valaisee kiulun tasaisesti. Kiulu tuo tunnelmallista valoa ympärilleen luoden saunomishetkeen ripauksen luksusta.

”Emme sauno kovin usein, mutta saunoessa meille on tärkeää voida rentoutua rankan viikon jälkeen”, kuvailee Santala.


Kotoisan pihasaunassa kohtaavat moderni muotoilu ja perinteinen puurakentaminen

OP:n Kotoisa on nelihenkisen perheen rakennuttama kaksikerroksinen omakotitalo, jonka tyyli huokuu suoraviivaista funkkista, lämpimiä värejä ja selkeitä muotoja. Porin puukaupunginosien historia näkyy talon pihasaunassa, joka rakennettiin kekseliäästi autotallin päälle toiseen kerrokseen.

Valoa ja avaruutta saunaan

Pihasaunassa yhdistyvät perinteinen puu ja pelkistetyn tyylikäs muotoilu. Sauna on erotettu kylpytilasta kauniilla Harvian lasiseinällä, joka tuo avaruutta ja pehmeää tunnelmavaloa saunaan ja kylpyhuoneeseen.

”Saunomme useita kertoja viikossa, joten halusimme, että sauna on mahdollisimman avara ja kuin yhtä isoa tilaa”, kertoo rakennuttaja.

Luonnollista puuta lauteissa

Pihasaunaan valittiin kauniit Solide-lauteet, joissa yhdistyy ikiaikainen löylyperinne ja raikkaan moderni muotoilu. Lauteiden harmaalla sävytetty puu ja musta runko luovat rauhoittavaa ilmettä saunaan, ja laudemateriaali on korkealaatuista ja kosteudenkestävää GLT-kuusta.

”Talon suunnittelussa otettiin vaikutteita puutalorakentamisesta, ja meille oli todella tärkeää, että myös saunan laudemateriaaleina sekä seinien paneeleissa käytetään luonnollista puuta. Ensisijaista oli kuitenkin, että saunan ulkonäkö miellyttää silmää, ja nämä lauteet sopivat mielestämme saunaamme parhaiten”, kertoo rakennuttaja.

Jykevä kiuas ja kätevä ohjauskeskus kruunaavat kokonaisuuden

Kiukaaksi saunaan valittiin tyylikäs Modulo-kiuas, joka sopeutuu erilaisiin lauderatkaisuihin. OP Kotoisassa kiuas upotettiin lauteisiin.

”Halusimme avaraan tilaan kookkaan ja kauniin kiukaan. Olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä”, kertoo rakennuttaja.

Kotoisan suunnittelussa yksi tärkeä kriteeri oli käytännöllisyys ja helppo arki. Saunan käyttöä helpottamaan otettiin kosketusohjauspaneelilla varustettu Harvia Xenio -ohjauskeskus. Tyylikkäästä pienikokoisesta ohjauspaneelista näkee yhdellä vilkaisulla, milloin sauna on sopivan lämmin, ja ohjauspaneelin voi asentaa helposti sinne, minne sen haluaa. Näin saunominen on entistäkin helpompaa ja vaivattomampaa.


Ainavalmis kiuas arjen rentoutumishetkiin

Talo Luviaan on valittu kiukaaksi Harvian ainavalmis Forte. Tyylikkäästi muotoiltu Forte viimeistelee modernin saunan ilmeen. Solid House Kotiin asukas valitsi näyttävän Kivi-kiukaan.

Helppo valinta jokapäiväiseen käyttöön

Talo Luvian sauna on talon tulevan asukkaan käsialaa ja rakennuttaja kuvaa saunan tunnelmaa hämyisäksi. Fyysistä työtä tekevällä asukkaalla sauna tulee olemaan ahkerassa käytössä ja Harvian varaava sähkökiuas on ihanteellinen ratkaisu perheen tarpeisiin.

”Kiukaan valinta oli meille itsestäänselvä, koska meillä on aikaisemmin ollut Harvian ainavalmis kiuas ja se sopii erinomaisesti meidän käyttöön – sauna kun on meillä käytössä päivittäin”, kertoo Virpi Rauhamaa.

Kiukaan design viimeistelee saunan ilmeen

Solide House Kodin saunaan asukas valitsi kiukaaksi tyylikkään Harvian Kivi-kiukaan, jonka ainutlaatuinen design miellytti asukkaan silmää. Kokonaisuuden viimeistelee kiukaaseen sopiva upotuskaulus. Kivi-sähkökiuas on varustettu digitaalisella ohjauspaneelilla, joka tekee kiukaan käytöstä erityisen helppoa ja mahdollistaa mm. lämpötilan säätämisen jopa asteen tarkkuudella.