fbpx

Ensimmäiset löylyt uudessa saunassa

Saunakokemus yllätti. Kyllä, sähkökiukaassakin voi olla kosteat ja lempeät löylyt.

Harvia toteutti kauniin saunakokonaisuuden Valkeakoskelaiseen kotiin. Pieneen saunaan toivottiin selkeitä muotoja ja pehmeitä löylyjä. Annoimme ihanan saunan löylyttelijöille vieraskynän. Lue, kuinka tyylistä ja löylyn laadusta ei tarvitse tinkiä, vaikka saunahuoneen neliöitä onkin rajallisesti.

Sähkösauna sopii kiireiseen arkeen

Jo talon suunnitteluvaiheessa pohdin mitä saunaltani haluan. Minulle sauna merkitsee kiireettömyyttä, rentoutumista, omaa aikaa ja irrottautumista arjesta.

Rakentamisessa olin pyrkinyt miettimään valintoja ekologisuuden kannalta. Järkevää olisi varmasti ollut sijoittaa sauna ja pesutilat ulkorakennukseen, jolloin talon rakenteet eivät altistuisi niiden kosteusrasitukselle. Puukiuas ja tulenloimu olisivat myös olleet aitoja valintoja täydelliseen saunaelämykseen. Mutta kun mietin omaa arki-iltaani ja sitä, kuinka tulen selkä märkänä hiihtolenkiltä, en luultavasti halua aloittaa saunomista raapimalla tulitikkuja ulkorakennuksessa.

Olen mukavuudenhaluinen ja valintani oli sähkökiuas. On mukavaa ajastaa lämpimät löylyt lenkin päättymishetkeen ja saada saunanautinto helposti. Mökillä voi sitten harrastaa puukiukaan lämmitystä pitkällä kaavalla.

 

Harvia suunnitteli saunan toiveideni pohjalta

Saunan suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että selasin netissä erilaisia alalauteen läpi sijoitettavia kiukaita ja huomasin, että Harvia tarjoaa saunasuunnittelua. Harvialta voi ostaa täydellisen saunapaketin asennuksineen. Vaihtoehtoisesti Harvialta voi hankkia myös mittojen mukaan työstetyt paneelit ja lauteet, joiden asennus on siistiä ja nopeaa, kun kaikki materiaalit tulevat määrämittaan leikattuna.

Olin yhteydessä saunasuunnitteluun ja kerroin mitä saunaltani toivon. Sauna on pikkuruinen, joten se asetti suunnittelulle omat rajoitteensa. En halunnut saunaan värivaloja, äänentoistoa tai muita hienouksia vaan silmääni miellyttävät selkeät ja yksinkertaiset muodot. Niinpä minulle ehdotettiin Scala-saunamallistoa.

Materiaalina lämpökäsitelty puu houkutteli. Se kestää paremmin kosteusrasitusta eikä elä kosteusvaihteluissa kuten tavallinen puu. Myös lämpökäsitellyn puun väri ja tuoksu ihastuttavat. Niinpä saunan seinät, katto ja lauteet toteutettiin lämpökäsitellystä haapapuusta.

Kiukaaksi valittiin toiveitteni mukaan alalauteen läpi asennettava pilarimallinen sähkökiuas. Valitsimme mallin, joka on varustettu erillisellä ohjauspaneelilla, jotta kiukaan käyttö onnistuu helposti. Cilindro-mallin massiivinen kivimäärä lupaa lempeitä löylyjä – ja sitä ne todella olivat.


Harvia toivottaa hyviä löylyjä & rentouttavia saunaelämyksiä!

Hurmaava saunakokonaisuus syntyi näillä Harvia-tuotteilla

• Scala saunasisustus
• Led-valonauha lauteen etureunaan ja istuinnojan taakse
• Alalauteen läpi asennettava pilarimainen Cilindro -kiuas erillisellä ohjausyksiköllä
• Kirkas lasiovi saunaan