fbpx

Esteetön sauna on turvallinen ja helppokäyttöinen – esittelyssä asuntomessukohde Villa Mikael

Esteetön sauna on turvallinen ja helppokäyttöinen

Esteettömän Villa Mikael -talon sauna on toteutettu sen tulevan asukkaan Mikael Turtiaisen liikkumisen ehdoilla. Räätälöidyillä ratkaisuilla hyvät löylyt tuodaan normaalille istumakorkeudelle.

Keväällä 2008 tapahtunut liikenneonnettomuus aiheutti hiphop-tanssija Mikael Turtiaiselle vakavan aivovamman, joka pakotti hänet opettelemaan aivan kaiken uudelleen. Nykyään Mikael liikkuu pyörätuolilla ja jopa rollaattorilla, mutta tarvitsee edelleen avustajaa suurimman osan päivästä.

Villa Mikael on Petri Turtiaisen pojalleen rakennuttama esteetön talo Tuusulan asuntomessualueella. Tavoitteena on koti, jossa Mikael voi asua ja elää kaikissa elämäntilanteissa mahdollisimman omatoimisesti. Talo on osa kahden talon kokonaisuutta, jossa naapurina asustaa hänen henkilökohtainen avustajansa.

Saunan rakentaminen oli Petri Turtiaisen mukaan alusta asti itsestään selvää, sillä lämmöstä nauttiminen on Mikaelille tärkeää. Saunominen auttaa muun muassa lihasjäykkyyteen.

Esteetön saunakokemus ei eroa tavallisesta

Eräillä messuilla Turtiaiset kävivät hyvän keskustelun Harvian kanssa ja niin alkoi yhteistyö mahdollisimman esteettömän ja Mikaelille helppokäyttöisen saunan toteuttamiseksi. Petri Turtiainen teki piirroksen toiveista ja yhdessä Harvian saunasuunnittelijoiden kanssa suunnitelmat etenivät paperilta toteutukseen asti.

Esteettömässä saunassa ei ole kuin yksi laudetaso normaalissa istumakorkeudessa. Kiivetä ei siis tarvitse. Lauteiden korkeus ja syvyys mitoitettiin erityisen tarkasti, jotta saunoessa pysyy hyvä istuma-asento – jalat osuvat maahan, eikä penkiltä lähde liukumaan alaspäin. Myös pyörätuolilla mahtuu liikkumaan tilassa hyvin.

Oleellisinta oli lämmön ja aidon saunakokemuksen tavallista saunaa huomattavasti alemmalle laudetasolle, vain noin puolen metrin korkeudelle. Tässä onnistuttiin kohteeseen räätälöityjen Air-ilmapuhaltimien sekä lattialämmityksen avulla. Saunassa saa kunnon löylyt, eikä jalkojakaan palele.

Saunan turvallisuus ja helppokäyttöisyys varmistettiin myös erilaisilla lisävarusteilla. Esimerkiksi löylyautomaatti toimii kätevästi nappia painamalla ja polykarbonaattimuovista valmistettu saunan ovi ei mene rikki kovemmissakaan kolauksissa.

Löylyautomaatti on yksi esteettömän saunan helppokäyttöisyyttä lisääviä yksityiskohtia.

Kuva: Löylyautomaatti on yksi esteettömän saunan helppokäyttöisyyttä lisääviä yksityiskohtia. Löylyä saa lisää napin painalluksella.

Esteetön sauna ja sen turvallinen ovi.

Kuva: Esteettömän saunan polykarbonaattiovi on turvallinen valinta. Ovi kestää kovemmatkin kolaukset särkymättä.

Luonnonmukaista ja savusaunamaista tunnelmaa

Lopputulos vastaa toiveita myös tyylin puolesta. Mikael halusi saunaansa tumman yleisilmeen. Tumma puu ja hiilenharmaat elementit luovat savusaunamaisen fiiliksen.

Seinäpaneelit on tehty kuusesta, joka on käsitelty tummaksi. Pihkaiset puun oksakohdat kimmeltävät kauniisti. Lauteet puolestaan ovat radiata mäntyä.

– Erittäin hyvän keskusteluyhteyden ansiosta oikeanlaiset toiminnallisuudet hahmottuivat nopeasti. Lopputulos on juuri sitä, mitä halusimme. Mikael odottaa kovasti jo tänne muuttamista ja löylyjä omassa saunassa, toteaa Petri Turtiainen.

Villa Mikaelin saunan sisustus

Kuva: Tumma saunan sisustus luo savusaunamaisen ja luonnollisen tunnelman.

Tutustu kohteeseen Tuusulan Asuntomessuilla

Villa Mikael (kohde 6a) on yksi Tuusulan Asuntomessujen kiinnostavimmista kohteista. Kohteeseen ja Harvian toteuttamaan esteettömään saunaan voit tutustua 3.-30.8.2020 Tuusulassa. Huomioithan, että tänä vuonna alueelle pääsee vain ennakkolipuilla. Lue lisää Asuntomessujen sivuilta: www.asuntomessut.fi

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma ammattilaiselta!

Jos olet rakentamassa uutta saunaa tai remontoimassa vanhaa, on suunnitelman luominen helppoa saunasuunnittelijamme kanssa. Hän auttaa hahmottamaan juuri sinulle sopivan Harvia-kokonaisuuden, ihan ilmaiseksi.

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma