fbpx

Harvia edistää puhtaampaa puun polttamista

Perinteikkäänä kiuas- ja saunavalmistajana Harvia on kantanut vastuun toiminnastaan ja tuotteistaan jo vuodesta 1950 lähtien. Teemme jatkuvaa kehitys- ja tutkimustyötä, jotta tuotteemme ovat aina turvallisia ja terveellisiä käyttää sekä lisäävät käyttäjien hyvinvointia. Harvia suunnittelee ja valmistaa tuotteensa vastuullisesti, luontoa ja ihmisiä kunnioittaen.

Tuotteiden laatu, turvallisuus ja toimintavarmuus ovat Harvialle ensiarvoisen tärkeitä. Kaikki valmistamamme kiukaat täyttävät kohdemarkkinoiden lainsäädännön vaatimukset ja standardit. Harvia osallistuu myös aktiivisesti alan kansainväliseen standardointiin. Olemme vaikuttamassa muun muassa tuoteturvallisuuden kehittämiseen, energiatehokkuuteen sekä puulämmitteisten kiukaiden hyötysuhteen parantamiseen ja pienhiukkaspäästöjen vähentämiseen. Harvia on hiukkaspäästöissä alan edelläkävijä ja toi markkinoille jo vuonna 2009 vähäpäästöiset Harvia Green Flame -kiukaat.

Aina ajankohtainen aihe kehityksen kannalta on keskustelu puulämmitteisten kiukaiden päästöistä. Harvian puulämmitteiset kiukaat täyttävät jo nyt niille asetetut vaatimukset ja  standardit. Olemme aktiivisesti osallistuneet asiantuntijana työhön, jossa selvitetään ja määritellään vertailukelpoisia mittausmenetelmiä kiukaiden hiukkaspäästöille. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. ympäristöministeriön, rakennustuoteteollisuuden ja useiden kansainvälisten testauslaitosten kanssa. Opastamme ja ohjeistamme asiakkaita kiukaiden ja muiden tuotteiden oikeassa ja turvallisessa käytössä sekä kehitämme uusia ratkaisuja, jotka lisäävät tuotteiden turvallisuutta ja edistävät kestävää kehitystä.

Vinkkejä parempaan puun polttamiseen

Puulämmitteisen kiukaan oikeaoppisella sytyttämisellä voi vaikuttaa puun puhtaampaan palamiseen. Tavoittele väritöntä, vähäpäästöistä savua mm. tyhjentämällä vanhat tuhkat pois ennen sytyttämistä. Käytä vain kuivaa puuta, älä märkää tai tuoretta. Vältä roskien polttamista tulipesässä ja sytytä nopeasti käyttäen kuivinta puuta sytytykseen. Puuta kannattaa polttaa useassa pienemmässä erässä ja aloittaa pienillä puilla. Lisää toinen erä puita vasta liekkien hiipuessa ja muistathan myös säätää arinan alta ilman määrää. Lisäksi hormin nuohoamisesta tulee huolehtia säännöllisesti.

Lue lisää puukiukaan lämmittämisestä