Harvia Legend GreenFlame -puukiuas tarjoaa puhdasta tunnelmaa

Harvia - Legend Green Flame

Harvia Legend GreenFlame -puukiukaan suuren lasiluukun läpi tulenloimu valaisee saunan kauniisti. Tunnelmallisen kiukaan tulipesä on kehitetty puhtaan palamisen ehdoilla.

Harvian kevään 2020 uutuus, puulämmitteinen Legend GreenFlame -kiuas luo saunaan rauhoittavan tunnelman. Lähes kaksi kertaa aiempaa suuremman lasiluukun takana loimuava tuli valaisee saunan kauniisti ja luo tilaan rauhoittavan tunnelman. Keskikokoiseen saunaan (10-24 m3) sopivan kiukaan mahtava kivimäärä takaa pehmeät löylyt.

Kiukaan sydän on täysin uudistunut GreenFlame-tulipesä, joka on kehitetty puhtaan palamisen ehdoilla. Uudenlaisen ilman ohjaamisen menetelmän ansiosta puunpolton häkäpäästöt ovat 70 prosenttia pienemmät ja pienhiukkaspäästöt viidenneksen aiempaa alhaisemmat verrattuna vastaavan kokoiseen kiuasmalliin. Hallitumpi palaminen pidentää myös kiukaan käyttöikää.

Tavoitteena yli puolet pienemmät hiukkaspäästöt

Harvian oma tuotekehitystiimi varmistaa, että tuotteet ovat aina turvallisia ja terveellisiä käyttää sekä lisäävät käyttäjien hyvinvointia. Myös puhtaamman puun polttamisen ratkaisuissa Harvia on alan edelläkävijä.

Nyt lanseeratussa Harvia Legend GreenFlame -kiukaassa palaminen on entistä puhtaampaa. Tämän osoittavat CE-merkinnän edellyttämät mittaukset ja niiden lisäksi tehdyt hiukkaspäästötestaukset.

– Osallistumme aktiivisesti koko alan yhteisten mittausmenetelmien kehittämiseen. Yhteistyö on tiivistä ympäristöministeriön, rakennustuoteteollisuuden, tutkijoiden ja kansainvälisten testauslaitosten kanssa, kertoo tuotekehitys- ja laatujohtaja Timo Harvia.

Harvian tulevaisuuden tavoitteena ovat yli puolet pienemmät hiukkaspäästöt. Esimerkiksi GreenFlame-tulipesä voidaan ottaa käyttöön myös muissa puulämmitteisissä kiuasmalleissa.

Puhtaan palamisen tunnistaa värittömästä savusta

Asiantuntijoiden arvioiden mukaan tulipesän oikeaoppinen käyttö on yksi suurimmista palamisen puhtauteen vaikuttavista tekijöistä. Vähäpäästöiseksi kehitetyllä laitteellakin voi saada aikaan paljon päästöjä, jos sitä ei käytä oikein. Siksi on tärkeää noudattaa aina valmistajan ohjeita huolellisesti.

Jokainen saunan lämmittäjä voi toiminnallaan vaikuttaa palamisen puhtauteen ja puukiukaan päästöihin merkittävästi. Ympäristön kannalta paras tapa on esimerkiksi sytyttää puut päältä ja polttaa vain kuivaa puuta sekä hyvin palavia sytykkeitä. Onnistuminen näkyy savupiippua tarkkailemalla, sillä puhtaan palamisen tunnistaa lähes värittömästä savusta.

Tutustu Harvia Legend GreenFlame -kiukaaseen

 

 Näin lämmität puusaunan vähäpäästöisesti

  • Tarkista ennen tulen sytyttämistä, että savupelti on auki ja arina sekä tuhkaluukku tyhjennetty.
  • Käytä kuivaa puuta ja hyvin palavia sytykkeitä. Älä polta roskia.
  • Käytä laitetta aina sen omien käyttöohjeiden mukaan. Väärinkäytettynä hyvälläkin tulisijalla voi saada aikaan suuret päästöt.
  • Huolehdi säännöllisesti myös hormien puhdistamisesta ja tarkasta, että kiuas on ehjä.

Tarkempia ohjeita puusaunan lämmittämiseen saat täältä: https://harvia.fi/tietoa-meista/uutishuone/kuinka-puusauna-lammitetaan/