Harvian tarina

image description

Harvia yrityksenä

Harvia on yksi maailman johtavista sauna- ja spa-alan toimijoista. Tapani Harvian vuonna 1950 perustamasta kiuasvalmistajasta on sukupolvien saatossa kasvanut kansainvälisesti tunnettu brändi, jonka teknologisesti edistyksellisiä tuotteita viedään jo yli 84 maahan.

Harvian kotimaassa Suomessa saunominen on osa kansanperinnettä, mutta saunan ja span tarjoamat elämykset kiinnostavat ympäri maailmaa. Tutkitut terveysvaikutukset, lisääntyvä kiinnostus hyvinvointiin ja keskiluokan kasvu takaavat sen, että yhä useampi maailman yli 15 miljoonasta saunasta rakennetaan muualle kuin saunan syntysijoille.

Tänä päivänä Harvia tarjoaakin kiukaiden ohella maailman eri sauna- ja spa-kulttuureihin sopivat saunahuoneet, infrapuna- ja höyrysaunat, spa-moduulit, digitaaliset ohjauskeskukset ja saunatarvikkeet. Harvian valikoimiin kuuluvat myös saunan sisustusratkaisut lauteista kaiuttimiin ja valaistusratkaisuihin. Tarjoamme saunomiseen ja spa-elämyksiin liittyvät kokonaisratkaisut kaikkiin tarpeisiin ja tiloihin. Oma tuotekehitystiimimme luo jatkuvasti uusia tapoja rakentaa kaikkien aistien sauna- ja spa-kokemuksia.

Kannattavan ja kasvavan Harvia-ryhmän liikevaihto oli noin 61,9 miljoonaa euroa vuonna 2018, ja yhtiö työllistää noin 365 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa, Venäjällä, Virossa ja Yhdysvalloissa. Maailman suurin kiuastehdas sijaitsee Harvian pääkonttorin yhteydessä Muuramessa, Keski-Suomessa. Itävaltalainen Sentiotec GmbH on ollut osa Harvia-ryhmää vuodesta 2016.