fbpx

Harvian Terveyttä lämmöllä -virtuaalitapahtuma

Harvia virtuaalitapahtuma Terveyttä Lämmöllä

Harvian Terveyttä lämmöllä -virtuaalitapahtuma

Harvia järjesti 70-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi kaikille avoimen virtuaalisen Terveyttä lämmöllä -hyvinvointitapahtuman, jossa keskeisenä teemana oli saunomisen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Esiintyjinä tapahtumassa olivat Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju, Harvian markkinointijohtaja Päivi Juolahti, lääkäri ja professori Hans Hägglund, aivotutkija Katri Saarikivi sekä mentalisti ja taikuri Jose Ahonen. Tapahtuman juontajana toimi Mervi Kallio.

Kehitystä ja vastuullisuutta jo monessa sukupolvessa

Tapio Pajuharju kävi esityksessään läpi Harvian tarinaa perinteisestä kiuasvalmistajasta maailmanlaajuiseksi kokonaisvaltaisten sauna- & spa-kokemusten tarjoajaksi. Jatkuva kehitys on ollut alusta asti osana Harviaa ja hyvänä esimerkkinä siitä ovat rohkeudella kiukaisiin tuodut erilaiset ratkaisut ja vuonna 2005 julkaistu ensimmäinen etäkäyttöinen kiuas, joka oli aikaansa edellä ja ei ottanut vielä tuolloin tuulta alleen. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja saunan etäkäyttöön liittyen Harvia on tuomassa markkinoille vuonna 2021 MyHarvia -kokonaisuuden, joka mahdollistaa turvallisen saunan etäkäytön. Hinnaltaan MyHarvia -kokonaisuus jää alle 1000 euroon ja soveltuu useimpiin kotitalouksiin.

Osana kehitystä on ollut myös vastuullisuus, joka on huomioitu Harvian jokapäiväisessä arjessa. Tuotteissa käytetään vastuullisesti valmistettua terästä ja pakkausmateriaaleissa kierrätys on huomioitu, minkä lisäksi Harvian tehtaan katolla oleva aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa aurinkoenergiaa tehtaan käyttöön.

Sauna osana onnellisuutta ja terveyttä

Hans Hägglund kertoi, että saunomisella on vaikutusta ihmisten onnellisuuteen, mikä näkyy hänen mukaansa myös siinä, että Suomi valittiin onnellisemmaksi maaksi vuonna 2020, kolmatta kertaa peräkkäin. Saunalla ja hyvillä elämäntavoilla on myös suuri vaikutus terveyteen. Viikoittain 4–6 kertaa saunominen vähentää sydän- ja verisuonisairauksia jopa 50 %, mikä osaltaan tuo valtavia säästöjä sairauksien hoidossa.

Saunaa on käytetty terveyden edistämiseen ja sairauksien hoitoon vuosisatojen ajan. Saunaa on aikoinaan kutsuttu köyhien apteekiksi, jossa hikoilun avulla pyrittiin estämään tai hoitamaan sairauksia. Keho ja aivot reagoivat lämpöön monella tapaa ja lämpö toimiikin terapiana koko keholle. Lämpö vapauttaa hormoneita, jotka tuottavat muun muassa mielihyvää ja vähentävät kipua sekä tehostavat immuunijärjestelmää. Saunomista voi verrata urheilusuoritukseen – se nostaa sykettä ja tuottaa samalla tavalla mielihyvää.

Sauna edistää palautumista urheilusuorituksen jälkeen.

Sauna ja mieli

Katri Saarikivi kertoi stressistä ja sen vaikutuksista kehoon ja kuinka stressiä ja hyvinvointia voidaan parantaa saunomisen kautta. Saarikiven mukaan sosiaalisuus parantaa meidän hyvinvointiamme ja lisää onnellisuutta. Sauna ja saunominen vaikuttaa ihmismieleen positiivisesti ja tuo usealle välittömästi hyvän olon ja kohottaa mielialaa. Varhaisessa Suomessa tehdyssä tutkimuksessa on tuotu esille, että saunominen vähentää ahdistusta ja keskittymiskyky paranee. Saunomista on tarkasteltu myös hoitokeinona Japanissa tehdyssä tutkimuksessa, jossa lievästi masentuneita ihmisiä vietiin saunaan ja tutkimuksessa havaittiin, että saunominen toi positiivisia vaikutuksia mielialaan. Katso tallenteelta lisää, miten sauna ja ihmisen mieli sointuu yhteen.

Mielen solmuja

Mentalisti ja taikuri Jose Ahosen esitys vei katsojat sekä avustajina toimineen Mervin ja Tapion taikuuden äärelle. Josen temput saivat niin katsojien kuin avustajien mielet solmuun, jota ei edes saunomisella saa avattua. Katso tallenteelta tarkemmin millaisista mielenkoukeroista oli kyse.

 

Katso koko tallenne täältä www.harvia.fi/healingwithheat

Lue lisää mielenkiintoisia artikkeleita: