fbpx

Kauneuden sauna

Sauna ja höyryhuone ovat kodin kauneushoitola. Lämpö ja kosteus ovat hyväksi erityisesti iholle. Kostea lämpö ei kuivata ihoa, joten saunassa viihtyy herkkäihoisempikin. Joustavan ja kimmoisan ihon salaisuus on lämpö ja kosteus.

Lämmön ja kosteuden vaikutusta voi tehostaa naamioilla ja voiteilla saunomisen jälkeen. Lämmin höyry avaa ihohuokoset, jolloin ihonhoitotuotteiden ainesosat pääsevät syvemmälle. Yhdessä saunan kanssa kauneuhendoitotuotteet toimivat tehokkaammin ja tuovat rentouttavaan kokemukseen luksusta.

Kasvonaamio

Avokadon, banaanin ja hunajan voi joko blendata herkku-smoothieksi tai hyödyntää kosteuttavana kasvonaamiona. Parhaiten ainesosat toimivat erikseen, jolloin lopputuloksena on pehmeä iho. Jos tahdot kuoria kuollutta ihosolukkoa, sekoita esimerkiksi hunajan sekaan sokeria.

Hiusnaamio

Hunaja toimii myös hiusten hellimiseen. Sekoita yhden banaanin kanssa kolme ruokalusikallista hunajaa ja levitä seos hiuksiin. Hunajanaamio on todellinen pakkasiltojen tehohoito. Se rauhoittaa hiuspohjaa ja poistaa sähköisyyttä.

Hiukset kannattaa suojata saunassa lämmöltä esimerkiksi kostealla pyyhkeellä.

Ihonhoito

Ihonhoitoon soveltuu myös savi. Luonnonsavi syväpuhdistaa ihohuokosia ja kirkastaa ihoa hellävaraisesti. Savi imee ylimääräisen talin iholta samalla pehmentäen ja rauhoittaen ihoa. Saven lisäksi muta ja turve soveltuvat ihon puhdistukseen erinomaisesti.

Savi soveltuu päivittäiseen hellävaraiseen puhdistukseen. Tehokkaampaan puhdistukseen sopivat muta ja turve. Niitä ei kuitenkaan suositella päivittäiseen puhdistamiseen. Viikottainen turvenaamio toimii tehokkaana lisäboostina ihon hoidossa. Toisin kuin saven, mudan ja turpeen ei saisi antaa kuivua iholla.