fbpx

Kolme askelta pehmeämpään saunomiskokemukseen

Suomi on lähettänyt saunan alkujaan maailmalle. Vastalahjana me olemme saaneet muualla muovautuneita saunomistapoja rikastuttamaan omaa saunakulttuuriamme. Keski-Euroopassa saunatrendinä on pehmeät löylyt sekä hurmaavat löylytuoksut. Harvian sauna-ammattilaiset ovat koonneet helpoimmat vinkit, joiden avulla sinäkin voit ehostaa saunastasi lempeiden löylyjen keitaan. Hyviä löylyjä!

t. harvialaiset

1. Matala lämpötila, suuri kivimassa & runsas löyly

Perusohjeena löylyn pehmeyden säätöön on ”mitä alempi kiukaan lämpötila, sen kosteampi löyly”. Korkeassa lämpötilassa heitetyt löylyt ovat luonteeltaan kipakat. Pääset nauttimaan pehmeistä löylyistä säätämällä kiukaan lämpötilaa pienemmälle ja lisäämällä löylyä. Kylmissäsi sinun ei tarvitse olla, sillä heittäessäsi löylyä, ilman kosteus saa saunan tuntumaan lämpimältä ja pääset nauttimaan lämmön vaikutuksesta.

Harvia sauna

Pienen kivimäärän kiukaissa, kuten seinämallin kiukaissa, voit ottaa löylyn kosteuden tehostamiseen avuksi myös löylynhenget. Löylynhenki on kiuaskivien päälle asetettava, usein vuolukivestä valmistettu kuppi, jonka avulla löylyvesi höyrystyy hitaammin. Pieni ehostus vaikuttaa suuresti saunomiskokemukseen.

Erityisesti suuren kivimäärän kiukaissa lämpötilan muutoksella voi vaikuttaa löylyn laatuun helposti. Kosteat löylyt irtoavat suuren kivimäärän kiukaista helposti, kun löylyvesi viipyy kivimassan syleilyssä pitkään. Tämä koskee myös puulämmitteisiä kiuasmalleja.

2. Ylläpidä kosteustasapainoa löylyautomaatin avulla

Mikäli todella rakastat kosteita löylyjä, ota saunakaveriksesi Harvia Autodose -löylyautomaatti. Löylyautomaatti ylläpitää saunasi kosteustasapainoa puolestasi, joten sinun tehtäväksi jää löylyistä nauttiminen.

Harvia sauna

 

Löylyautomaatin suutin asennetaan kiukaan päälle, jolloin Autodose annostelee löylyvettä tasaisesti koko kiukaalle tarjoillen unohtumattomia löylykokemuksia. Autodosen mukana tulee painike myös löylytuoksulle, jonka avulla saat luotua saunastasi kaikkia aisteja hellivän rentoutumisen keitaan.

3. Kosteasta löylystä nauttivalle Combi-kiukaat

Me Harvialla olemme inspiroituneet saunasta ja lämmön tuomasta kokonaisvaltaisesta hyvän olon tunteesta. Siten syntyi ajatus myös Combi-kiukaamme suunnitteluun. Combi-kiuas on höyrystimellä varustettu sähkökiuas, jota ohjataan erillisellä ohjauskeskuksella.

Harvia sauna

Harvian Combi-ohjauskeskukset on varustettu kosketusohjauspaneeleilla, joista saat helposti ja vaivattomasti säädettyä sekä saunan lämpötilan, että kosteusprosentin – jopa asteen tarkkuudella – mieleiseksesi. Combi-kiukaat tarjoavat myös tuoksujen ystäville mitä oivallisimman mahdollisuuden helliä kaikkia aisteja. Combi-kiukaat ovat varustettu saunatuoksuja varten ritilällä sekä vuolukivikupeilla.

Tutustu Harvian kokonaisvaltaiseen saunaelämyskonseptiin ja löydä omiin mieltymyksiisi sopivimmat saunomisen tuotteet.