fbpx

Kuntokeskuksen kodikas sauna

Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan Klub1 -kuntokeskukseen tahdottiin kodikas tunnelma

Ystäväpariskunnat Jarkko & Johanna Immonen sekä Jouni Valkonen & Päivi Kivimäki lähtivät toteuttamaan unelmaansa omasta kuntokeskuksesta. Pariskuntien yhteinen intohimo oli kuntoilu, ja he tahtoivat tarjota onnistumisen ja hyvänolon hetkiä muillekin liikkujille.

Klub 1-kuntokeskukseen tahdottiin luoda oma saunaosasto. Rankan treenin jälkeen saunan lämpö hoitaa rasittuneita lihaksia ja mieli lepää muiden kuntoilijoiden kanssa rupatellessa. Saunaosasto saatiin valmiiksi nopeassa aikataulussa joustavan yhteistyön ansiosta.

henkilostokuva

Saunaosastosta tahdottiin viihtyisä ja toimiva

Klub1-kuntokeskuksen saunaosaston suunnittelu aloitettiin syyskuussa 2016. Jo suunnitteluvaiheessa Harvian saunasisustustiimiä konsultoitiin, sillä kuntokeskuksen saunan on kestettävä kovaa käyttöä saunan ollessa päällä useita tunteja päivittäin.

Luotamme keskisuomalaiseen ammatitaitoon.

Harvian kattava tuotevalikoima herätti kiinnostusta. Kun kaikki tuotteet toimivaan saunakokonaisuuteen saa yhden katon alta, suunnittelu on helppoa ja mutkatonta. Materiaalivalinnoissa kiinnitettiin huomiota tunnelmaan. Vaikka kuntokeskuksen sauna on suuri, siihen tahdottiin kodikas tunnelma. Harvian Scala-lauteet ovat leveää lankkua ja puun elävä pinta korostuu kauniisti lämpökäsitellystä puusta.

Kiukaaseen tarvittiin voimaa ja näyttävyyttä. Korkea pilarimallin uutuuskiuas Modulo on vastassa löylyttelijää. Kiukaan paljasta kivipintaa korostaa kiiltävät teräksiset ritilät sekä takaseinän koristekiviseinä.

blog

Modulo-kiuasperhe on suunniteltu kovaan käyttöön. Vastukset ovat erikoisvahvaa materiaalia, joten se jaksaa lämmittää liikkujia pitkään.

Harvia auttoi kokonaisuuden suunnittelussa ja hoiti kaiken ammattitaidolla loppuun saakka.

Yksityiskohdat viimeistelivät saunan. Led-valonauhat selkänojien takana tuovat valoa saunaan valaisten sekä seinät että katon. Lauteiden alle asennettu valo helpottaa siivousta. Hyvin valaistu sauna on myös turvallinen. Turvallisuutta lisää myös seinästä seinään ulottuva alalaude, jykevä kiukaan suojakaide sekä tukeva askeljakkara.

Saunasuunnittelijan muistilista

  • Yhteisösaunoihin on valittava ammattikäyttöön sopiva kiuas
  • Hyvä valaistus lisää turvaa ja tunnelmaa
  • Lauderatkaisujen materiaalit on oltava kovaan käyttöön sopivat, parafiiniöljykäsittely luo puuhun suojaavan pinnan