fbpx

Lämmin sauna ja kylpyvesi

Valokuvaaja Kari Palsilalla on kaunis 1970-luvulla rakennettu hirsimökki järven rannalla. Saunamökin eristeet uusittiin kesällä 2016 ja samalla tahdottiin vaihtaa kiuaskin uuteen. Mökin tunnelma tahdottiin säilyttää tuoden kuitenkin helppoutta mökkisaunaan vesisäiliöllisellä kiukaalla.
Löylyjen laatu oli tärkein kriteeri kiukaan valinnassa. Sauna on Palsilalle suuri osa arkikiireistä irtautumisesta.

”Sauna on suuri osa arkikiireistä irtautumista ja sen vuoksi se lämpiää lähes joka päivä mökillä käydessämme. Saunaan on päästävä niin sienireissun, kuin juoksulenkin jälkeen. Sauna kruunaa päivittäisen ahertamisen eikä unta tarvitse kauaa odotella saunassa käynnin ja kevyen iltapalan jälkeen.”

Palsila päätyi Harvia 20 Pro ES -malliin rautakaupan suosituksen myötä. Kiukaan design miellytti, ja kiukaan etuosassa oleva vesisäiliö oli plussaa. Kiukaan ympärille hankittiin vielä suojaseinät sekä suoja-alusta. Sauna valmistui nopeasti ja lopputulokseen on oltu tyytyväisiä.

”Löylyt ovat olleet erinomaiset ja kylpyvesi on lämminnyt kuten pitää. Onneksi 20 Pro ES-mallissa hanan kätisyydenkin pystyi vaihtamaan.”

Kauniin hirsimökin tunnelma saatiin säilytettyä ja perinteisen puulämmitteisen kiukaan elävästä tulesta saadaan nauttia Palsilan mökkisaunassa.