Legend antaa hanaa vedenlämmitykseen

Joidenkin mökkisaunassa vesi lämpiää padassa, toisilla vesisäiliössä piipun ympärillä, joillakin kiukaan kyljessä. Ja entä jos hana olisikin erillään vesisäiliöstä, kuten Legend-uutuudessa?

Mökillä suomalainen voi tinkiä monista mukavuuksista, mutta lämmintä pesuvettä pitää riittää isommallekin porukalle. Yhtä oikeaa ratkaisua veden lämmittämiseen ei ole, koska siihen vaikuttavat käytössä oleva tila ja saunan pohjaratkaisu, ulkonäköseikat, tottumus sekä esimerkiksi lämpimän veden muut käyttötarpeet.

Pata kattilan voittaa…

Kun pitää saada paljon kuumaa vettä kerralla niin, että sitä riittää myös tiskaamiseen ja lasten uima-altaaseen, padan voittanutta ei ole. Harvia-padan hyvin suunniteltu palotila ja tehokas eristys takaavat, että vesi kuumenee nopeasti ja myös pysyy pitkään lämpimänä. Lämpimän veden saanti ei myöskään ole kiinni saunapäivistä.

…lämmin kylki kiukaallakin

Toinen perinteinen ratkaisu on lämmittää vesi kiukaan kyljessä. Tällä tavalla veden lämmitykseen ei tarvita ylimääräistä puuta, sillä Harvian kiukaissa riittää hehkua niin kiville kuin vedellekin. Kiinteästi kiukaan kyljessä olevassa lämmittimessä vesi myös kuumenee nopeasti. Harvian mallistosta voit valita kiukaan, jossa säiliö ja hana on joko jommallakummalla sivulla tai edessä – juuri sillä puolella kiuasta, mikä sinun saunassasi on kaikkein tarkoituksenmukaisinta.

Anna hanaa – Legend-uutuus Harvialta

Kuuman kiukaan lähellä liikkuminen voi aiheuttaa huolta, varsinkin lapsiperheissä. Harvia on nyt ratkaissut tämän ongelman Legend-sarjan upealla kivipintaisella piippulämmittimellä. Sen vesihana ei ole itse lämmittimessä, vaan kuumuutta kestävän silikoniputken päässä. Näin hanan voi sijoittaa juuri sopivalle korkeudelle ja turvalliselle etäisyydelle kiukaasta, eikä kiviltä lentäviä kuumia roiskeitakaan tarvitse pelätä.

Piipun ympärillä olevassa 25 litran lämmittimessä vesi kuumenee tehokkaasti. Thermio-lämmittimen idea on sama, mutta ilman kivipintaa. Harvia 50 -malleja lukuun ottamatta Thermio- ja Legend-lämmittimet sopivat yhteen kaikkien Harvian puulämmitteisten kiukaiden kanssa.

Anna siis rohkeasti hanaa!