fbpx

Minun saunaani sopivin design-löylyttäjä

Harvialla on laaja valikoima puulämmitteisiä ja sähkökiukaita. Täydellistä löylyttäjää valitessa tulee kiinnittää huomiota designin lisäksi kiukaan käyttöön sekä tilaan, jonne se asennetaan.

Miellyttääkö silmääsi luonnon kivi, linjakas muotoilu vai perinteikäs ilme?

Designin rooli kiukaan valintakriteerinä on kasvanut vuosien varrella. Nykyään trendinä ovat suuret kivipinnat. Pilarimallin kiukaat, joissa on näkyvissä luonnon kivet, tuovat kauniin elementin ja pehmeät löylyt kaupunki- ja mökkisaunaan.

Valikoimastamme löydät myös modernin linjakkaita kiukaita. Linear-puulämmitteisten ja Virta-sähkökiukaiden mallistot ovat tyylikkäät. Linjakkaiden kiukaiden lisäksi myös lauteissa suositaan suoraa lankkumallia.

Myös perinteisiä kiuasmalleja on saatavilla. Seinäkiinnitteisissä sähkökiukaissa hyödynnetään tuhansissa saunoissa hyväksi havaittua tekniikkaa ja materiaaleja. Perinteisen designin ei tarvitse antaa hämätä, sillä esimerkiksi Moderna-sähkökiukaissa on käytössä Harvian patentoima ohjauselektroniikka, joka mahdollistaa saunan lämmityksen jopa asteen tarkkuudella.

Kiuas viimeistelee saunasisustuksesi

Kiukaan valintaan ei vaikuta ainoastaan sen lämmitysmuoto. Kiuas viimeistelee saunasisustuksen, jolloin sen on saumattomasti mukailtava sen henkeä. Esimerkiksi käsittelemättömästä puusta valmistettujen lauteiden keskelle sopii pilarimallin kiuas, jolloin saunaan saadaan kauniit luonnon materiaalit esiin.

Kiukaan sijoitteluun saunassa on nyt enemmän mahdollisuuksia kuin aikaisemmin. Sähkökiukaiden ohjauselektroniikan ansiosta kiuas voidaan tuoda nyt alalauteen läpi, sillä kiuasta ohjataan paneelista, joka on tavallisesti sijoitettu saunan ulkopuolelle. Harvian Globe-kiuas on erinomainen esimerkki siitä, mitä tarkoittaa vapaa kiukaan sijoittelu. Globen voi nimittäin asentaa jalustalle, kiinnittää perinteisesti seinään tai jopa ripustaa katosta.

Myös puulämmitteisten kiukaiden asentaminen saunaan on nykyään vapaampaa kuin ennen. Harvian suojaseinät vähentävät suojaetäisyyksiä, jolloin kiuas voidaan tuoda tavallista lähemmäksi lauderatkaisuja. Suojaseinät mukailevat kiukaan muotoilua, jolloin kokonaisuus on linjakas. Harvian mallistosta löytyy myös kiukaita, joiden lasiluukku aukeaa saunahuoneen viereiseen huoneeseen – esimerkiksi pukuhuoneeseen, terassille tai pihamökin oleskelutilaan. Kiuas voidaan lämmittää siis joko toisesta huoneesta tai ulkoa käsin. Tällöin lauteiden sijoittelu on lähes yhtä vapaata kuin sähkösaunassa. Seinän läpi viedyn ratkaisun voi viimeistellä Duo-lasiseinällä: tämä suomalainen design-lasiseinä jakaa niin valoa kuin lämpöä saunan ja oleskelutilan välillä. Ratkaisu vangitsee katseen ja tuo perinteiseen puusaunaan modernin ilmeen.

Usein löylyttelevä tarvitsee Forte-kiukaan

Jos taloudessa saunotaan usein ja sen kummemmin suunnittelematta, aina valmis kiuas on paras valinta. Esimerkiksi paljon urheilua harrastavan perheen jäsenet voivat käydä rentouttamassa lihaksiaan aina oman treenin jälkeen, eikä saunomista välttämättä tarvitse suunnitella muiden perheenjäsenten aikataulujen mukaan. Myös tuoreimmat sydänterveystutkimukset puhuvat usein saunomisen puolesta – saunomisen terveyshyödyt saa parhaiten käyttöön, kun saunoo usein ja riittävän pitkään.

On tärkeää valita sopivan teholuokan kiuas. Alimitoitetun puulämmitteisen kiukaan elinikä jää lyhyemmäksi ja alitehoinen sähkökiuas lämmittää saunan hitaasti – löylyvesi puolestaan jäähdyttää kiukaan nopeasti. Ylitehosta ei ole muuta haittaa kuin se, että kivet eivät välttämättä ehdi lämmetä tarpeeksi. Kiuas siis lämmittää saunahuoneen ilman nopeasti ja termostaatti katkaisee vastusten virransyötön ennen kuin kivet ovat ehtineet kuumentua tarpeeksi.

Oikean tehon valintaan vaikuttavat saunan koko ja sen rakenne. Suuret lasipinnat ja hirsiseinät vaativat hieman tehokkaamman kiukaan. Lisäksi kannattaa pohtia oman saunan käyttöä. Jos saunassa tulee rentouduttua usein, kannattaa valita ennemmin tehokkaampi malli vastusten ja rakenteen säästämiseksi – tai aina valmis kiuas. Apua kiukaan valintaan saat Harvian kiuasvalitsimesta. Myös asiakaspalvelumme neuvoo mielellään oikean kiuasmallin valinnassa.