fbpx

Moderni sauna on näyttävä rentoutumisen paikka – näin sisustustrendit näkyvät Asuntomessuilla

Harvia Lasiseinä Asuntomessut

Saunoista tehdään yhä monipuolisempia ja näyttävämpiä rentoutumisen paikkoja. Tuusulan Asuntomessujen saunoissa korostuvat esimerkiksi pelkistetty, mutta laadukas design sekä saunan sovittaminen osaksi kylpyhuoneen ja koko talon kokonaisuutta.

Sauna ei ole suomalaisille enää pelkkä puhdistautumispaikka, vaan siellä halutaan rauhoittua ja pysähtyä arjen kiireiden keskellä. Tämä näkyy myös saunojen sisustuksessa. Viihtyvyys on parantunut huomattavasti, kun ratkaisut kehittyvät rentouttavamman ja laadukkaamman saunakokemuksen ehdoilla.

Sauna-asiantuntijamme kokosivat asuntomessukäynnin jälkeen yhteen havainnot siitä, mikä saunoissa on suosittua juuri nyt.

1. Pelkistetty, mutta näyttävä saunasisustus

Saunat näyttävät nyt hyvin pelkistetyiltä ja skandinaavinen design on suosittua. Kokonaisuus on kuitenkin muuttunut huomattavasti näyttävämmäksi ja laadukkaammaksi.

Tällä hetkellä saunasta ja kaikista siihen liittyvistä komponenteista halutaan yhtenäistä. Esimerkiksi saunan värimaailma huomioidaan kaikessa. Mustavalkoisessa saunassa mustaa voivat olla niin saranat, oven karmit kuin kiuaskin.

Suuressa osassa asuntomessukohteiden saunoja näkyy vielä leveitä lauteita ja seinäpaneeleita, mutta merkkejä tämän trendin hellittämisestä on myös nähtävissä. Esimerkiksi sormipaneeleita näkyi useammassa kohteessa. Perinteisen saunan lisäksi kotiin voidaan tuoda myös spa-tunnelmaa höyrysaunalla. 

Harvia sauna Omatalo Kulma asuntomessut 2020

Kuva: Pelkistetty ja skandinaavinen tyyli on suosittua saunoissa. Laadusta ei silti tingitä.

Harvia höyrysauna Villa Fortuna Asuntomessut 2020

Kuva: Asuntomessujen Villa Fortunan höyrysauna tuo kotiin spa-tunnelmaa.

2. Pehmeät löylyt ja moderni pohjaratkaisu saunaan pilarikiukaalla

Saunaa ei enää haluta käyttää niin sanotusti 120 asteen lämpöisenä. Sen sijaan yhä useammin haetaan kosteampaa ja matalalämpöisempää löylynautintoa. Saunojen käyttölämpötilat ovat laskeneet selvästi.

Trendikiukaiksi ovat nousseet pilarimalliset kiukaat, jotka ovat nykyään saunoissa hyvin tavallinen näky. Pilarikiukaan suuri kivimassa tuottaa kosteat löylyt.

Pilarikiuas mahdollistaa myös modernin sisustusratkaisun. Kiuas seisoo lattialla omilla jaloillaan, joten sen voi upottaa lauteisiin ja sijoittaa vapaammin niin lasiseinän eteen kuin keskelle saunaakin. Kiuas on yhä enemmän osa saunan muuta sisustusta ja tyyliä.

Harvia sauna ja pilarikiuas Villa Fortuna Asuntomessut 2020

Kuva: Pilarikiuas on helppo upottaa myös keskelle lauteita.

3. Lasiseinä yhdistää saunan osaksi kokonaisuutta

Sauna ei ole oma erillinen tilansa, vaan osa kokonaisuutta. Koteihin halutaankin nyt rakentaa saunoja, jotka ovat yhtenäisiä talon muun sisustustyylin kanssa.

Sauna ja kylpyhuone yhdistetään yhä useammin lasiseinällä, joka tuo tilaan avaruutta ja modernin ilmeen. Tuusulan Asuntomessuillakin lasiseiniä näkyi paljon ja ne ulottuivat lähes poikkeuksetta lattiasta kattoon.

Isot lasipinnat ovatkin korvanneet osittaiset lasiseinät, joita Suomessa tehtiin vielä muutama vuosi sitten. Myös yksityiskohtiin kiinnitetään huomiota lasin molemmin puolin. Asuntomessukohteissa esimerkiksi seinien heloituskin oli toteutettu sisustusta mukaillen.

Harvia sauna Asuntomessut 2020

 

4. Vaivatonta ja turvallista saunomista, kiitos

Saunoissa turvallisuuden ja vaivattomuuden arvostus on jatkuvasti nousussa. Digitalisoitumisen ansiosta kodin laitteet liitetään yhä useammin taloautomaatiojärjestelmään ja mobiiliratkaisuihin. Näin saunaakin voi ohjata kotisohvalta tai vaikka lenkkipolulta – sauna on lämmin juuri oikealla hetkellä.

Nykyiset saunat ovat edistyneet huimasti myös turvallisuuden kannalta. Niihin on helppo pääsy, lauteet rakennetaan tukeviksi ja kaiteet helpottavat niille nousua. Kiukaiden suojakaiteet ovat jo tuttu näky monissa saunoissa. Yhteensopivat kaiteet paitsi lisäävät turvallisuutta voivat myös olla näyttävä lisä sisustukseen.

Esteetön sauna on turvallinen ja helppokäyttöinen

Kuva: Villa Mikaelin esteetön sauna on turvallinen ja helppokäyttöinen liikuntarajoitteisellekin.

5. Saunan valaistus ja äänimaailma kehittyvät

Saunat ovat yhä modernimpia ja teknisempiä kokonaisuuksia, joissa halutaan irtautua nykyajan kiireistä. Suomalaisessa saunassa musiikin kuuntelu ei ole vielä yleistä, vaikka ääniratkaisut ovat kehittyneet eteenpäin. Luonnon äänet nostavat suosiotaan. Silti saunaa halutaan pääasiassa käyttää akustisesti hiljaisena rentoutumisen paikkana.

Valaistus on monisyinen kokonaisuus saunan ja kylpyhuoneen sisustuksen suunnittelussa ja sillä on iso vaikutus tunnelmaan. Saunan valaistus toteutetaan nykyään lähes poikkeuksetta led-tekniikalla. Usein tilaan halutaan tuoda myös luonnonvaloa ikkunasta tai lisätä valoisuutta suurella lasiseinällä. Ulkomailla näyttävät värivalaistusratkaisut ovat nousseet enemmän esille. Vaikka Suomessa värivalot eivät ole ainakaan vielä trendinä, ovat kuluttajat täälläkin kiinnostuneita esimerkiksi värilämpötilan valinnasta.

 

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma ammattilaiselta!

Jos olet rakentamassa uutta saunaa tai remontoimassa vanhaa, on suunnitelman luominen helppoa saunasuunnittelijamme kanssa. Hän auttaa hahmottamaan juuri sinulle sopivan Harvia-kokonaisuuden, ihan ilmaiseksi.

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma

 

Lue lisää:

Tuusulan Asuntomessut 2020