fbpx

Mustavalkoinen mukavuusvyöhyke

Esa Mäki perheineen viettää toisinaan kiireistäkin arkea. Uutta puhtia alkavaan viikkoon haetaankin aina saunasta.

Saunaremontin lähtötilanne oli kuin unelma paljon saunovalle perheelle. Mäki pääsi suunnittelemaan oman kodin sauna- ja kylpyläosastoa jopa 50 neliömetrin allasosastolle, jonka uima-altaasta perhe oli päättänyt luopua. Mukaan suunnitteluun Mäki otti sisustussuunnittelija Sini Soivuoren sekä Harvian saunasuunnittelijatiimin.

henkilokuva_esamaki-2

”Meillä oli iso kuva suunnitelmista selvillä, mutta yksityiskohtiin saimme hyvää neuvontaa Harvian saunasuunnittelijoilta. Heidän ammattitaidosta oli hyötyä mm. kiukaan valinnassa.”

Sisustussuunnittelija Soivuori suunnitteli saunan takaseinään valkoisen laatan. Sen pohjalta Harvian suunnittelijatiimi teki laude- sekä seinämateriaaliehdotukset. Saunasta tahdottiin mustavalkoinen, mutta valaistusratkaisuilla tahdottiin välttää liian synkkä tunnelma.

cilindro_h_lasiseina_scala-1

Saunaa lämmittää Cilindro-mallin pilarikiuas, jossa on puoliksi avoin valkoinen ulkovaippa. Valkoinen puoliksi avoin ulkovaippa tuo kontrastia saunaan, mutta mahdollistaa löylynheiton suuremmalle kivipinnalle. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Cilindron ominaisuuksiin, Mäki kertoo.

Sauna on perheelle ennen kaikkea rentoutumisen ja hiljentymisen paikka. Toisinaan luotetaan perinteiseen lauantaisaunaan, mutta lämpö toimii erinomaisesti myös lenkin jälkeisenä lihashuoltona.

cilindro_h_lasiseina_scala-5

”Saunominen rentouttaa ja stressi vähenee. Siten sauna vaikuttaa positiivisesti muun muassa unen laatuun”