fbpx

Perinteinen sauna modernilla twistillä

Pihasaunan tuvassa vietetään aikaa kavereiden kanssa

Harvia toteutti tunnelmallisen Legend-saunan Etelä-Suomalaiseen kotiin. Asukas matkustelee työnsä puolesta paljon, mutta kotona ollessaan viihtyy luonnon äärellä. Kodin viereen rakennettiin viihtyisä pihasauna, jossa pääsee irtautumaan arjesta.

legend_ventura_duo-10

Perinteinen sauna modernilla twistillä

Pihasaunaan tahdottiin perinteinen puulämmitteinen kiuas sekä savusaunahenkiset mustat seinä- ja kattopaneelit. Kiukaaksi valikoitui Harvia Legend sen näyttävän kivipinnan ja rustiikkisen designin vuoksi. Perinteisten sisustuselementtien vastapainoksi saunaan tahdottiin moderni Ventura-laudemalli. Lauteen vaaleaa pintaa ja kaarevaa muotoilua korostettiin Led-valonauhalla, joka asennettiin lauteen etureunan alle tuomaan valon lisäksi turvaa lauteille kiipeävälle. Vaaleaa laudemallia korostaa myös kiukaan ympärille asennettu suojakaide, joka on lämpökäsiteltyä haapaa. Kaide on asennettu näyttävästi kahteen tasoon kiukaan eteen lisäkiinnitysrautojen avulla. Asennustapa ei vaadi niin paljon tilaa ympärilleen kuin kiukaan ympärille asennettu suojakaide.

legend_ventura_duo-8

Duo-ratkaisu lämmittää myös illanviettäjää

Saunatupaan oli tarkoitus tuoda kamiina iltojen tunnelmanluojaksi ja tuvan lämmittäjäksi. Pihasaunaan tuotiin sen sijaan tyylikäs suomalainen design-lasiseinä ja kiuas vaihdettiin Legend Duo-malliin. Näin saatiin tuotua tyylikkäästi takkatulen tunnelma ja lämpö saunatupaan.

Duo-lasiseinässä on satiininen pinta. Lasiseinä jakaa saunasta lämpöä tehokkaasti tupaan ja toisaalta tuvan puolelta saunaan pääsee kaunis luonnon valo.

legend_ventura_duo-9

Yksityiskohdat luovat kokonaisuuden

Legend-kiukaan rustiikkinen ulkonäkö sulatti saunojien sydämet, joten sisustus viimeisteltiin Legend—tarvikkeilla ja tyylikkäällä Legend-lasiovella. Lasiovessa on niitein koristellut saranat. Niittiyksityiskohdat toistuvat myös pystyvetimessä. Savunharmaa lasiovi tekee tilasta avaran luoden kuitenkin saunarauhan löylyttelijöille.

legend_ventura_duo-7