fbpx

Sähkökiukaan valinta

Sähkökiukaan valinta - Harvia

Sähkökiuasta hankkiessa on hyvä tietää perusasiat jotka vaikuttavat valintaan: tarvittava kiukaan teho ja kiukaan tarvittava suojaetäisyys seinästä. Visuaalisuuden ja käytännöllisyyden kannalta kannattaa miettiä myös miten haluat ohjata kiuasta: haaveiletko trendikkäästä ja tilaa säästävästä laudeupotuksesta? Tämä on mahdollista digitaalisilla ohjauskeskuksilla ja -paneeleilla jotka asennetaan seinään juuri sinulle sopivalle korkeudelle.

Valitse oikea kiuasteho

Kiuastehon valintaan vaikuttavat saunan tilavuus ja rakenteet. Alitehoista kiuasta joudutaan lämmittämään kauemmin ja kovemmin, mikä lyhentää kiukaan käyttöikää, siksi kiuasteho kannattaa laskea tarkkaan. Yleensä saunan yhtä tilavuuskuutiota kohti tarvitaan keskimäärin 1 kW kiuastehoa. Tehon tarve lisääntyy, jos saunassa on ikkunapintoja tai lämpöä hyvin varaavia pintoja, kuten tiiltä, betonia tai massiivista hirttä. Näissä tapauksissa saunan kuutiotilavuus kerrotaan 1,2 ja eristämättömän hirren kohdalla 1,5:llä.

Kiukaan suojaetäisyys

Paloturvallisuuden vuoksi kaikille kiukaille on määritelty suojaetäisyydet, jotka määrittelevät kuinka lähellä kiuasta palava-aineiset seinät ja lauteet saavat olla. Suurempi kiuasteho merkitsee usein myös suurempia suojaetäisyyksiä. Suojaetäisyysarvot löydät kiukaan tyyppikilvestä, asennusohjeesta ja esitteestä, jotka löydät Harvia-mediapankista. Kiukaiden suojaseinillä ja upotuskauluksilla voi säästää tilaa, sillä niiden avulla on mahdollista sijoittaa kiuas pienemmälle etäisyydelle seinistä tai lauteista. Voit laskea saunasi tilavuuden ja kiuastehon tarpeen helposti Harvian kätevän saunalaskurin avulla.

Sähkökiukaiden uudet ohjaustavat

Sähkökiukaan ohjaustavoissa on nykyään uusia moderneja vaihtoehtoja perinteisten kiinteiden mekaanisten käyttökytkinten lisäksi. Harvian ulkoiset digitaaliset ohjauspaneelit ja ohjauskeskukset voi asentaa vaikka pukuhuoneeseen. Roisketiiviit ohjauspaneelit voidaan asentaa myös saunaan tai kosteisiin tiloihin.

Harvia Xenio-ohjauspaneeli

Tyylikäs Harvia Cilindro Plus Spot®-kiukaan ohjauskytkin on erityisen helppo asentaa langattomuutensa ansiosta – tämä sallii entistä enemmän vapautta sisustuksen suunnittelussa ja käyttömukavuudessa sillä kytkimen voi sijoittaa jopa 10 metrin päähän kiukaasta. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun kiuas halutaan upottaa lauteisiin.

Spot®-ohjauskytkin voidaan asentaa lasiin tai kaakeliin sen voimakkaalla tarrakiinnityksellä tai puumateriaaliin yksinkertaisella ruuvikiinnityksellä. Tutustu

 

 

Harvia WiFi-ratkaisut saunan etäohjaukseen

Harvia toi markkinoille myös uuden WiFi-ratkaisun yhdessä MyHarvia-mobiilisovelluksen kanssa saunan turvallista ja helppoa etäohjausta varten. Etäohjausratkaisu sopii niin uusiin kuin vanhoihin saunoihin.

 

myharvia harvia

Saunan etäohjaus tapahtuu helppokäyttöisen ja monipuolisen MyHarvia-mobiilisovelluksen avulla, jolla liitetystä Harvian laitteesta riippuen hallitset saunatilassa lämpötilaa, kosteutta, valaistusta, ilmanvaihtoa, viikkokelloa ja muita ajastustoimintoja. MyHarvia-mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi Google Playsta ja Applen App Storesta.

– Digitaalisuus tulee nyt myös saunoihin. Etäohjaus mobiilisovelluksella tuo saunan toiminnot käden ulottuville, josta ne ovat helposti ja nopeasti saatavilla, olipa sitten mökillä kalassa tai liikuntaharrastusten parissa. Käyttäjäkokemus on myös entistä parempi, koska mobiilisovelluksella voidaan helposti ohjeistaa käyttäjää eri toiminnoista ja tulevaisuudessa antaa vinkkejä siihen, miten saunaelämyksestä saa vieläkin paremman, kertoo Harvian tuoteryhmäpäällikkö Arto Harvia.

Tutustu Harvia WiFi-ratkaisuihin osoitteessa www.myharvia.fi