fbpx

Kompakti sauna laadusta tinkimättä – esittelyssä Asuntomessukohde Omatalo Kulma

Harvia sauna Omatalo Kulma

Saunan ei tarvitse olla neliöiltään suuri, jotta siitä saa viihtyisän. Hyvin mitoitetut ja laadukkaat elementit takaavat hyvän lopputuloksen Asuntomessujen Omatalo Kulmassa.

Tuusulan Asuntomessujen Omatalo Kulma on kolmihenkisen suomalais-indonesialaisen perheen näppäränkokoinen koti. Syvälahden perheen vanhemmat, Roope ja Arum, tapasivat työskennellessään Singaporessa. Nyt he ovat asuneet jo useamman vuoden Suomessa yhdessä poikansa Gabrielin kanssa.

Perhe oli haaveillut uudesta kodista Tuusulassa jo pitkään. Kun tontti löytyi asuntomessualueelta, päätti rakennusarkkitehdiksikin kouluttautunut Roope suunnitella talon itse. Tontin sekä budjetin ehdoilla syntyi reilu 100 neliön laatutalo, joka on kompakti, mutta toimiva ja viihtyisä. Erityisen paljon panostettiin oleskelutiloihin. Hieman muunneltu versio talosta tuli myös osaksi Omatalon mallistoa.

Harvia sauna Omatalo Kulma

Kuva: Omatalo Kulman sauna ei ole kooltaan suuri, mutta lopputulos on näyttävä ja viihtyisä. 

Laadukkaat ja oikein mitoitetut ratkaisut pieneen saunaan

Saunasta, kylpyhuoneesta ja pukuhuoneesta luotiin toimiva kokonaisuus. Lopputulos näyttää hyvältä, mutta on myös käytännöllinen. Perhe ei halunnut esimerkiksi livahtaa tilaan keittiön nurkasta tai tuijotella saunan lauteilta vessanpönttöä.

Talon mukaisesti myös saunatila on kompakti. Tyyli pidettiin minimalistisena, mutta laadusta ei kuitenkaan haluttu tinkiä. Tavoite tyylikkäästä ja valoisasta tilasta toteutui.

Kulmamallin Harvia Glow Corner -kiuas istuu saunatilaan ja kohteen teemaan erittäin hyvin. Tyylikäs sähkökiuas ei vaadi ympärilleen yhtä paljon tilaa tai niin isoja turvaetäisyyksiä kuin esimerkiksi pyöreä pilarikiuas, mutta on vähintään yhtä hyvännäköinen. Ja antaa tietysti myös hyvät löylyt.

Saunan ikkunasta tehtiin riittävän kokoinen, jotta tilaan pääsee myös luonnonvaloa. Lauteiksi valitut vaaleat Harvian Exclusive-lauteet saavat tilan näyttämään avaralta. Tummissa seinissäkin on kimalteleva sävytys.

 

Harvia Glow Corner -kiuas Omatalo Kulman saunassa

Kuva: Kulmamallin Harvia Glow Corner -kiuas ei tarvitse paljon tilaa, mutta antaa hyvät löylyt ja kruunaa saunan sisustuksen.

 

Harvia Scala-lauteet Omatalo Kulman saunassa

Kuva: Omatalo Kulman saunaan valittiin Exclusive-lauteet, joiden virtaviivainen tyyli ja vaalea sävy saavat tilan näyttämään avaralta.

Saunan suunnittelu Harvian kanssa oli yksinkertaista

Saunan suunnittelu yhdessä Harvian kanssa sujui mutkattomasti. Saunasuunnittelutiimi lähetti perheen toiveiden mukaisen luonnoksen saunasisustuksesta, johon asukkaat tekivät vielä joitain muutoksia. Tämän jälkeen saunasuunnitelmasta edettiin jo toteutukseen.

Vielä perhe ei ole päässyt testaamaan uutta saunaansa, mutta lauteille on tarkoitus mennä heti messujen päätyttyä. Perheen kovimmaksi saunojaksi paljastuu hieman yllättäen indonesialaistaustainen äiti. Erityisesti kylminä talvipäivinä on mukava suunnata saunan lämpöön.

Omatalo Kulman (kohde) viihtyisään saunaan ja muihin moderneihin tilaratkaisuihin voi tutustua Tuusulan Asuntomessuilla 3.-30.8.2020. Huomioithan, että tänä vuonna alueelle pääsee vain ennakkolipuilla. Lue lisää Asuntomessujen sivuilta: www.asuntomessut.fi

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma ammattilaiselta!

Jos olet rakentamassa uutta saunaa tai remontoimassa vanhaa, on suunnitelman luominen helppoa saunasuunnittelijamme kanssa. Hän auttaa hahmottamaan juuri sinulle sopivan Harvia-kokonaisuuden, ihan ilmaiseksi.

Pyydä ilmainen saunasuunnitelma