fbpx

Saunan hoito ja pesu kannattaa – näin pidät saunasi kauniina pitkään

Saunaa kannattaa puhdistaa ja hoitaa säännöllisesti muutaman kuukauden välein. Näin sauna pysyy kunnossa pidempään.

Säännöllinen saunan hoito ja puhdistus pitävät rentoutumispaikkasi kauniina ja raikkaana. Sauna pysyy hyvässä kunnossa pidempään.

Omassa kodissa sauna kannattaa puhdistaa muutaman kerran vuodessa. Varsinkin puupinnat saattavat kulua vuosien mittaan, sillä materiaali elää saunan vaihtelevissa olosuhteissa.

Saunan lauteiden puhdistus ja hoito

Yksityiskäytössä olevat saunat tulisi puhdistaa muutaman kerran vuodessa, hieman käytöstä riippuen. Saunan lauteet ovat tavallisimmin puuta, jonka käyttöikä pitenee hyvällä hoidolla. Lauteiden puhdistuksen lisäksi niitä voi myös hioa kevyesti ja käsitellä suoja-aineilla.

Puhdistuksen jälkeen saunasuunnittelijamme suosittelevat tekemään lauteille parafiiniöljykäsittelyn. Käsittely suojaa lauteita ja antaa lisäksi syvyyttä puun värille. Kokeile ensin parafiiniöljyä huomaamattomaan paikkaan, kuten lauteen alle, jotta näet kuinka öljy vaikuttaa puun väriin.

Harvian Sauna Care Set on suunniteltu saunan hoitoa sekä puhdistamista varten. Setti sisältää sisältää pullon saunan puhdistusainetta, parafiiniöljyä sekä pesu-/levityssienen, suojakäsineet ja hiomapaperia.

Tekstiilit tuovat pehmeyttä saunaan ja suojaavat lauteita

Saunatekstiilit, kuten laudeliinat suojaavat lauteita ja tuntuvat mukavalta ihoa vasten. Pitkillä ylälauteilla on mukava makoilla löylyn helliessä. Harvian pehmeä saunatyyny tukee niskaa. Puuvillasta valmistettu tyynynpäällinen on puupintaa mukavampi kasvon herkkää ihoa vasten.

Kaunis kiuas viimeistelee saunakokonaisuuden

Löylyvedessä oleva kalkki voi muodostaa ajan mittaan valkoisia tahroja kiukaan pintoihin. Tahrat on kuitenkin helppo puhdistaa kotikonstein sitruunahappoliuoksella.

  1. Hanki sitruunahappojauhetta esim. apteekista
  2. Sekoita noin kaksi ruokalusikallista sitruunahappojauhetta puoleen litraan vettä.
  3. Pyyhi tahrat liuokseen kostutetulla pyyhkeellä. Käytä kumihanskoja, koska sitruunahappo saattaa ärsyttää ihoa.
  4. Huuhtele ja kuivaa tarvittaessa.

Jos saunan hoidon sijaan on aika jo vaihtaa kiuas uuteen tai tehdä kokonainen saunaremontti, kannattaa ideointi aloittaa ilmaisella digitaalisella saunan suunnitteluohjelmalla, Harvia Sauna Designerilla. Sauna Designerilla voit suunnitella saunasi uuden sisustuksen helposti oman saunan mittojen mukaan.