Oikea huoltaminen pitää saunasi kauniina pitkään

Saunan lauteet ovat tavallisimmin puuta. Jotta saunasi pysyy kauniina ja raikkaana, on siitä pidettävä huolta. Varsinkin puupinnat saattavat kulua vuosien mittaan, sillä materiaali elää saunan vaihtelevissa olosuhteissa.

Harvian Sauna Care Set sisältää kaiken tarvittavan jokavuotiseen puhdistukseen

Yksityiskäytössä olevat saunat tulisi puhdistaa muutaman kerran vuodessa, hieman käytöstä riippuen. Lauteiden puhdistuksen yhteydessä niitä voi myös hioa kevyesti. Saunasuunnittelijamme suosittelevat tekemään lauteille parafiiniöljykäsittelyn puhdistuksen jälkeen. Käsittely suojaa lauteita ja antaa lisäksi syvyyttä puun värille. Kokeile ensin parafiiniöljyä huomaamattomaan paikkaan, kuten lauteen alle, jotta näet kuinka öljy vaikuttaa puun väriin.

Tekstiilit tuovat pehmeyttä saunaan ja suojaavat lauteita

Laudeliinat suojaavat lauteita ja tuntuvat mukavalta ihoa vasten. Pitkillä ylälauteilla on mukava makoilla löylyn helliessä. Harvian pehmeä saunatyyny tukee niskaa. Puuvillasta valmistettu tyynynpäällinen on puupintaa mukavampi kasvon herkkää ihoa vasten.

Kaunis kiuas viimeistelee saunakokonaisuuden

Löylyvedessä oleva kalkki voi muodostaa ajan mittaan valkoisia tahroja kiukaan pintoihin. Tahrat on kuitenkin helppo puhdistaa kotikonstein sitruunahappoliuoksella.

  1. Hanki sitruunahappojauhetta esim. apteekista
  2. Sekoita noin kaksi ruokalusikallista sitruunahappojauhetta puoleen litraan vettä.
  3. Pyyhi tahrat liuokseen kostutetulla pyyhkeellä. Käytä kumihanskoja, koska sitruunahappo saattaa ärsyttää ihoa.
  4. Huuhtele ja kuivaa tarvittaessa.