fbpx

Saunan suunnittelun lyhyt oppimäärä

Onneksi olkoon, olet ilmeisesti siinä kutkuttavassa tilanteessa, että pääset suunnittelemaan uutta saunaa tai remontoimaan vanhaa. Alla käymme lyhyesti läpi kaikkein olennaisimmat asiat saunan suunnitteluun liittyen.

Voit myös kertoa saunasuunnittelijoillemme, millaisista saunoista olet pitänyt tai millaisesta haaveilet, niin autamme sinua mielellään ideoinnissa, budjetoinnissa, teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa – aina juuri sen verran kuin tarvitset.

Vinkki nro 1: Älä tingi saunan laadusta

Saunan ja pesuhuoneen neliöt ovat usein kotisi kalleimpia, sillä ne ovat myös vaativimpia toteuttaa. Aina kun ollaan tekemisissä veden kanssa, tarvitaan erityistä huolellisuutta rakenteiden toteutuksessa. Myös kiukaan valintaa kannattaa hetki harkita, jotta tulet hankkineeksi juuri sinulle sopivan kiukaan, niin saunomismieltymysten, käyttötarkoituksen kuin ulkoasunkin osalta.

Kaiken voit sitten kruunata fiksuilla pintamateriaaleilla, houkuttelevilla lauteilla sekä tyylikkäällä valaistuksella. Laadukasta ja omaan makuun sopivaa kokonaisuutta voit varmasti ihastella vielä vuosienkin kuluttua. Sisustukselliset yksityiskohdat kannattaa myös huomioida omaksi iloksi ja vieraiden ihasteltavaksi.

Vinkki nro 2: Oikean kokoinen saunahuone

Mieti saunahuoneesi koko ja valinnat saunojien mukaan. Jos saunotte pääosin perheen voimin, mitoita sauna niin, että mahdutte sinne kerralla. Jalkapallojoukkueen kokoista saunaa ei kannata haikailla, siihen tarkoitukseen löytyy saunat muualta.

Mitä suurempi sauna, sen tehokkaampi kiuas tarvitaan ja sen pitempi aika menee saunan lämmittämiseen. Myös suuret lasipinnat voivat lisätä kiukaan tehontarvetta.

Samoin saunan käyttöä kannattaa miettiä huolella. Saunotko päivittäin vai pari kertaa viikossa? Kuhunkin tarkoitukseen löytyy sopiva kiuas ja muut ratkaisut.

Vinkki nro 3: Malttia saunan suunnittelussa

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty saunan rakentamisessakin. Ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen, kannattaa ensin perehtyä nykyisiin rakennusmääräyksiin. Rakennusvalvonnasta saat aina ajantasaiset tiedot ja määräykset.

Samoin aikaa kannattaa käyttää erilaisten saunasisustuksen ratkaisujen pohtimiseen – vaihtoehtoja on monenlaisia. Ammattimaisen saunasuunnitelman voit tehdä vaikka itse ilmaisella Sauna Designer -työkalullamme. Meiltä saat myös asiantuntevaa palvelua saunan sisustamiseen, teknisiin ratkaisuihin ja apua ideointiin.

Vinkki nro 4: Älä huolehdi – pyydä apua

Saunatilojen rakentaminen alusta loppuun on nykyisten määräysten vallitessa melko haastava hanke. Helpoimmalla pääset, kun kuvailet toivesaunasi ammattitaitoiselle suunnittelijalle ja pyydät häntä tekemään valmiit suunnitelmat sekä tarjouksen tuotteista. Mittojen mukaan tehty valmis paketti on myös kätevä asentaa.

Harvialta saat suunnitelmat ja tuotteet saunaunelmasi toteuttamiseen. Kun ammattilainen huolehtii myös toteutuksesta, voit pian nauttia uudesta saunastasi ilman huolen häivää.