Saunatrendit

Tuoreimmat saunatrendit ovat olleet selvästi nähtävillä Harvian toteuttamissa saunasisustuskohteissa. Saunoihin toivotaan luonnollisia materiaaleja ja lisää avaruutta tuodaan suurilla lasipinnoilla.

Selkeät linjat

Vuoden 2017 merkittävin saunainnovaatio oli raikas Solide-pihasauna, jonka linjakas muotoilu sopii myös modernien asuinalueiden ilmeeseen. Solide-pihasaunan sisustus on ryhdikäs. Lauderatkaisun mustat jalat ja koristelistat korostivat ryhdikästä muotoilua. Saman laudemallin saa räätälöitynä omaan saunaan.

Linjakas muotoilu näkyy myös kiuas-designissa. Harvian uutuuskiuas Modulo on neliskulmainen, suurempiin saunoihin tarkoitettu sähkökiuas, jonka sivut voit valita mieltymystesi – ja saunasi – mukaisiksi. Sivut voivat olla umpinaisia tai avonaisia, jolloin kiuaskivet näkyvät kauniisti. Modulo-mallistosta voit valita esimerkiksi yhdistelmän, joka sopii täydellisesti nurkka-asennukseen: kaksi umpinaista sivua ja kaksi avointa. Myös suojaetäisyydet ovat pienemmät umpinaisilla ulkosivuilla.

Harvian uusi korkea Modulo-mallisto puolestaan tuo jykevän vaihtoehdon pilarikiuasvalikoimaan. Tuhdit vastukset ja vahva rakenne mahdollistavat upeat löylyt ja kestävyyden kovassakin käytössä.

Luonnolliset materiaalit

Sekä kaupunki-, että mökkisaunoissa suositaan luonnon materiaaleja. Kiukaiden kivet näkyvät kauniisti suuren kivimäärän kiukaissa. Puulämmitteinen Harvia Legend on lyömätön suosikki, joka tarjoaa muhkeat löylyt suuren kivitilan sisuksista. Legend-kiukaan design on rustiikkinen ja savusaunanomainen. Sen pyöreä muoto vangitsee katseen saunassa.

Kaupunkisaunassa samaa pyöreää muotoa jatkaa Cilindro-mallisto, joka myös paljastaa kiuaskivet. Pilarimallin sähkökiukaat pitävät sisällään seinämalleja enemmän kiuaskiviä, jolloin myös kaupunkisaunoissa voidaan nauttia kosteista ja pehmeistä löylyistä. Harkittua ja erottuvaa muotoilua kaipaavalle puolestaan Kivi-kiuas on erinomainen valinta. Erityisesti lauteista läpituotuna kiuas on upea näky, josta riittää keskusteltavaa löylytellessä.

Suuret lasipinnat

Lisää valoa ja avaruuden tuntua saunoihin tuodaan suurilla lasipinnoilla. Lasipinnat tulisi huomioida myös kiuastehon valinnassa. Tavallisesti kiuastehoa tulee nostaa hieman, kun saunaan asennetaan lasiovi tai -seinä. Harvian innovaatio Duo-lasiseinä on kaunis design-lasiseinäratkaisu niin saunan ja takkahuoneen kuin saunan ja terassin väliin. Duo-lasiseinä jakaa lämpöä ja valoa kahden tilan välillä. Valkoinen satiinipinta lasiseinässä on utuisen kaunis.