fbpx

Forte passar för en brådskande vardag, Legend ger avslappning på fritiden

Harvia Forte passar barnfamiljen i Tammerfors, eftersom den ger avslappnande stunder i familjens bastu i stan. Familjens mor, Niina, älskar baddofter och njuter av att slappna av i den nya bastun i hemmet.

img_4750

I stadshemmet litar familjen på en svartvit inredning

Man har bestämt för en stämningsfull och mörkbetsad bastuinredning. Harvias Forte -aggregat värmer upp bastun snabbt och passar in i barnfamiljens brådskande vardag.

”Även, eller borde man kanske säga Särskilt, vår dotter Juuni, som är snabb i vändningarna, har varit nöjd med Forte -aggregatet. Bastun är färdig för användning när man känner för det!”

Familjens vackra stadshem är byggd i en gammal fabriksfastighet som befinner sig i stadsdelen Pyynikki, i Tammerfors. Bastu och bastubandet hör till familjens vardag och högtider. Och när man kommer hem från utomlands, är det skönt att bara kunna öppna locket på aggregatet och hoppa in i bastun.

Vi skulle inte kunna tänka oss ett hem eller en stuga utan bastu

Ibland åker man ifrån stadens buller för att slappna av på stugan och njuta av bastun och sjöutsikten. För en finsk natur passar oftast en vedeldad bastu.

”På sommaren bastar vi varje dag när vi är ute på stugan, på vintern bastar vi hemma i stan. På sommaren kan man hoppa i sjön direkt efter bastandet både ute på stugan, som hemma i stan. Det härligaste är att svalka ner sig på verandan efter bastun, när det börjar bli mörkt ute. Vad gäller vinterbastu så kan man inte äns tänka sig exempelvis Jul utan julbastu! Vår tradition har alltid varit morgonbastu på julafton och nuförtiden har vi även kvällsbastu på juldagen.”

img_4748Bilder: Niina Kokkonen

Den timmerbyggda stugbastun har en Harvia Legend, med en massiv stenmängd, vilket låter Niina och familjens dotter Juuni att njuta av de fuktiga baden. När tjejernas bastutur är över, är det familjens fars, Jesses tur att kasta rejäla bad och slapna av i bastun.