fbpx

Hur vet jag modellen på min bastuugn?

image description

Hur vet jag modellen på min bastuugn?

Du hittar modellen enklast på typskylten på bastuugnen. Typskylten är en dekal med information om bastuugnens varningar, skyddsavstånd samt modellnamn.

Eluppvärmda bastuaggregat

Typskylten på eluppvärmda bastuaggregat sitter vanligtvis framtill på aggregatets nedre kant. På en del modeller kan typskylten även vara placerad på sidan av nedre delen. Bastuugnens modell består av en till tre bokstäver och två siffror. Beroende på styrsättet kan det finnas ett eller två E:n efter modellen, och de är också en el av modellbeteckningen.

På de flesta aggregaten har modellistan kryssats i.  Ovanför listan står det ”type”.

HL_varoituspainatus_kiiltävä_25082014

Modellmarkeringen inte alltid kryssats i. Till exempel, Vega-aggregatens modell står bredvid aggregatens effekt- och driftspänningsmarkering.

ZSB-121A_090522_BC60.cdr

I äldre aggregat har modellen markerats med ett klistermärke eller en dekal. Dekalen har placerats i rutan där det står ”type”. I rutan finns även en färdigtryckt bokstav eller bokstavskombination. Kombinationen av bokstav och dekalens nummer utgör bastuugnens modell. På trycket finns det ofta en modellista som du kan granska för att få tips om hur du bildar modellkombinationen.

ZST-295_M

Bifoga en bild på typskylten när du tar kontakt med Harvias produktsupport. Det påskyndar behandlingen av ärendet.

Vedeldade bastuugnar

På vedeldade bastuugnar sitter typskylten oftast som en dekal på bastuugnens asklucka. Även här anger typskylten ugnens modell, varningstexter och skyddsavstånd.

Den vedeldade bastuugnens modell består vanligtvis av bastuugnens namn och några siffror. Efter siffrorna finns tilläggsmarkeringar eller bokstäver som berättar om bastuugnen är försedd med en vattenbehållare eller om det är en duo-modell som värms upp genom väggen. Även tilläggsmarkeringarna är en del av modellnamnet.

PK_CE_varoituspainatus15_Linear22_VTT_02112015

För de flesta bastuugnar har modellen kryssats i på en lista över olika modeller. På listan kan du se att en del vedeldade bastuugnar har ett modellnamn som består av endast siffror.

Du hittar den vedeldade bastuugnens modellmarkering upptill eller nertill på typskylten. Om du vill kan du ta ett foto av typskylten och bifoga det i ditt ärende.
Det påskyndar behandlingen av ärendet.

PK_CE_varoituspainatus10_Legend_240_Duo_VTT_02112015