fbpx

Traditionell bastu med modern twist

I utomhusbastuns relaxrum spenderas tid med goda vänner

Harvia levererade en hemtrevlig Legend-bastu till ett hem i Södra Finland. Kunden reser mycket på grund av sitt arbete, men hemma är det skönt att vara nära naturen. Brevid hemmet byggdes en trivsam utomhusbastu, som hjälper till att koppla av under vardagen.

legend_ventura_duo-10

Traditionell bastu med modern twist

Önskemålet för utomhusbastun var en vedeldad bastuugn och att innerpanelerna liknar en rökbastu. Som bastuugn valdes en Harvia Legend tack vare den stora stenytan och en rustik design. Den traditionella inredningen byttes ut mot den moderna lavemodellen Ventura. De ljusa ytorna och runda formerna lyftes fram med LED-belysningen som installerades i framkanten av de övre lavarna. Belysningen är en säkerhetsfråga då den lyser upp för den som kliver upp på laven. Det dubbla skyddsräcket i värmebehandlad asp (med extra fästen) kompar de ljusa laven. Skyddsräcket tar mindre plats när dess båda halvor monteras dubbelt på framsidan, gentemot montering runt hela bastuugnen.

legend_ventura_duo-8

Legend-Duo värmer upp även i rummet intill

Det var tänkt att rummet intill skulle ha en separat kamin. Istället valde man en stilig design-glasvägg och den vanliga bastuugnen byttes ut mot en Legend duo-modell, vilket värmer upp och skapar stämning även i relaxrummet.

Duo-glasväggen har en satinyta, vilket fungerar som insynsskydd samtidigt som den leder värme mot relaxen och låter naturligt ljus komma in i bastun.

legend_ventura_duo-9

Detaljerna skapar helheten

Legend-aggregatets rustika utseende smälte bastubadarnas hjärtan. Inredningen fullbordades med ett Legend bastutillbehörs-set och en stilig Legend-glasdörr. Legend-glasdörrens gångjärn och dörrhandtag är dekorerade med svarta nitar. Det rökgråa dörrglaset ger en känsla av utrymme samtidigt som den tonar ner insynen på bastubadarna.

legend_ventura_duo-7