fbpx

Hundra olika bastuupplevelser

I början av 2019 invigdes nya Lapland Hotels Bulevardi, som är hotellkedjan Lapland Hotels tredje stadshotell i vilket man genomförde ett omfattande bastuprojekt tillsammans med Harvia. I hotellkedjans stil kombineras okonstlad lappländsk stämning med modern inredning. Dessutom bjuds turisterna på exotiska upplevelser med rätter av finländska råvaror och med personliga bastur i hotellrummen. Lapland Hotels Bulevardis nya rum är större än genomsnittet och merparten av dem är sviter och deluxerum med högre kvalitet än ordinarie rum.

Den noggranna planeringen utgjorde navet i projektet ända från början, eftersom detta utmanande projekt omfattade byggande av totalt fler än hundra olika bastur. I ett så här stort projekt spelade Harvias bastuplanerares expertis en viktig roll. Särskilt med 3D-modellering kunde man underlätta arbetet på byggplatsen avsevärt och göra det smidigare. Harvias experter skräddarsydde en unik bastulösning för varje rum och slutresultat blev en inredningsmässigt enhetlig linje och en noga övervägd helhet ända in i minsta detalj.

”Här hos oss vill vi erbjuda turisterna någonting nytt och upplevelserikt. Slutresultatet blev fantastiskt. Vi fick stabila, eleganta lösningar och konstruktioner – vi är mer än nöjda med samarbetet”, berättar Bjarne Nikkilä, projektchef vid Lapland Hotels. På Lapland Hotels Bulevardi har alla bastur Harvias lavar och Cilindro-aggregat, som är utrustade med digitala styrcentraler, vilket är ett mycket lättanvänt sätt, särskilt för oerfarna bastubadare, att styra aggregatet.

Utöver de vackra materialen och bastuhelheten implementerades egna speciallösningar i hotellrummens bastur som satte den sista touchen på hotellets särpräglade och väl genomtänka stil. Speciellt i deluxerummen spelar badrummet en betydande roll, då deras storlek utgör närmare hälften av hotellrummets yta. Från lavarna ser bastubadaren in i rummet och tvärtom, då utrymmet delas av med en elegant glasvägg.

Hotellchef Tuomas Tihinen vid Lapland Hotels Bulevardi är nöjd med slutresultatet och responsen som hotellet har fått. ”Vi har fått superfin respons och gästerna gillar att vi vågar vara lite annorlunda. Basturna har fått mycket fin respons av gästerna och de har berömt bastubadandet. Vi har fått många kommentarer om att gäster tycker att våra bastur är de bästa de någonsin besökt.”