fbpx

Stämningen av rökbastu i stadsvillan

Bastun i stadsvillan fick andan av rökbastu med hjälp av mörka paneler och bastuinredningen Scala

cilindro_scala

Som många andra finländare, hade även Siikalas familj en klar vision om sin drömbastu. Drömbastun ska vara vedeldad, men på grund av praktiska skäl fick det bli ett eluppvärmt bastuaggregat i hemmet i stan. Det viktigaste i en bastu är bastubadets kvalitet. Cilindro -aggregatet har en stor stenmängd och utger mjuka bad. Skryddsräcket i värmebehandlad asp medför uttryck och säkerhet för bastun.

cilindo_scala_musta_suojakaide-4

Familjen Siikala badar oftast bastu tillsammans, så det måste finnas tillräckligt med plats i bastun. Scalas undre lave går hela vägen från vägg till vägg vilket är ett bra val ur synpunkten av utrymme att röra sig på. Man önskade sig även en väldigt mörk stämning, som i en rökbastu. En noggrannt planerad belysning gav den sista touchen. Som designhjälp hade Siikalas familj en inredare och Harvias bastudesignare.

cilindo_scala_musta_suojakaide-3

Bastun är hela familjens plats för avslappning, där bastandet sker oftast på dagsid eller på helgerna. En familj som är väldigt idrottslig värmer även ofta upp bastun efter träningspassen.