fbpx

Utrymmessparande bastu i trähöghus

Harvia byggde 19 hopfällbara SmartFold-badrumsbastur och en Sirius-badrumsbastu i ett höghus.

Lakea Oy byggde ett femvåningshöghus med träelementkonstruktion i mässområdet i Seinäjoki sommaren 2016. Huset Mäihä med sina hopfällbara bastur planerades och byggdes genom att lyssna till konsumenternas önskemål.

sirius_detail-2

Lakea Oy har sedan tidigare erfarenhet av Harvias badrumsbastur och därför litade man på dem även nu, vid planeringsskedet av höghuset Mäihä. ”Vi valde endast lösningar som vi visste skulle fungera i praktiken för Mäihä”, berättar den byggherren Oiva Nyrhilä på Lakea Oy.

Tar inte upp många värdefulla kvadratmetrar i badrummet

SmartFold-badrumsbastun befinner sig i en klass för sig vad gäller att vara kompakt. Jämfört med en traditionell bastu sparar den flera kvadratmeter utrymme och efter hopfällning passar den in som en neutral obemärkt del i badrummets övriga design.

”Fördelen med Harvias badrumsbastur är att de är kompakta, vilket gör att man kan njuta av bastuupplevelsen även i en mindre lägenhet. Både SmartFold- och Sirius-basturna har konstaterats vara hållbara, fungerande och kostnadseffektiva lösningar.”

Bakom funktionaliteten hos Harvias badrumsbastur finns en erfarenhet på över 25 år. Alla material väljs ut för att särskilt hålla under förhållandena i badrummet.

smartfold_detail-3

Utöver de kvalitativa produkterna berömmer den tekniska byggherren Oiva Nyrhilä  Harvias fungerande kundtjänst. ”Harvia är en pålitlig leverantör som reagerar snabbt med de rätta produkterna som passar för våra behov. Harvia betjänar även våra kunder väl, vilket gör mitt arbete lättare”, berättar Nyrhilä.