fbpx

Forten suunnittelijalla on 15 vuoden kokemus varaavien sähkökiukaiden löylyistä

Arto Harvia on yksi kymmenistä suunnittelijoista, joka on ollut mukana muovaamassa Fortesta maailman parasta varaavaa sähkökiuasta. Harvia on itse saunonut Fortea edeltävän mallin, AinaValmis -kiukaan, löylyissä kymmenen vuotta. Forte-mallin löylyissä Harvia on saunonut jo viisi vuotta. Pitkä kokemus varaavan sähkökiukaan ominaisuuksista teki suunnittelutyöstä mielenkiintoista ja saunojalähtöistä.

Varaava sähkökiuas on aina valmis. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kiukaan kivet ovat aina lämpimät ja siten kiuas on valmis saunahetkeen milloin vain. Paljon saunoville varaava sähkökiuas on unelma. Mene saunaan heti kun haluat, vaikka suoraan lenkin jälkeen, tuotesuunnittelija Arto Harvia ohjeistaa.

Aina löylyvalmis kiuas kuulostaa paljon sähkökuluttavalta ratkaisulta, mutta tutkitusti Forte alkaa säästää sähköä, jos löylyttelet useamman kerran viikossa. Kulutus on kuitenkin saunakohtainen. Energiansäästössä kaiken ratkaisee oikeaoppinen tuotteen käyttö, saunan lämpöeristys ja tehokas lämmön hyödyntäminen.

Talon ilmanvaihto vaikuttaa energian kulutukseen. Jos talossa on esimerkiksi ilmankierron talteenotto, niin hyödyt Forten ylimääräisestä energiasta. Käytännössä lämmität Forten ylijäämäenergialla tällöin taloasi.

Forte toimii myös lämpöpatterina, eli se pitää saunan aina lämpöisenä hukkaenergialla. Jos Fortessa olisi huomattavasti tiiviimpi lämpöeristys ja se ei päästäisi yhtään energiaa läpi, niin vastaavasti tarvittaisiin muu lämmitysmuoto ylläpitämään saunan lämpötilaa. Myös löylyttelyyn tarvittaisiin isompi energiamäärä. Forten lämpöeristys on kompromissi, se ei eristä liikaa, mutta riittävästi.

forte_artoharviaForten parhaimmat ominaisuudet ovat kiukaan turvallisuus ja vaivattomuus – suunnittelija, Arto Harvia.

Forte on lapsiperheen unelmakiuas. Se on kodinkonemainen, kiukaan ulkopintaan ei polta itseään vaan lämpö pysyy kiukaan kivitilassa. Forte on todellinen älykiuas, joka jatkuvasti aistii saunatilan lämpötilaa. Tämän ansiosta Forte tarjoaa tasaisen lämpötilan koko saunaillan ajan. Jos saunasta lähtiessä unohtaa sulkea luukun, Forte aistii lämpötilan nopean laskun ja sammuttaa itsensä. Turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota jokaisessa suunnitteluvaiheessa.

Vuonna 2016 Forten käyttöliittymää paranneltiin irrottamalla ohjauspaneeli kiukaasta. Erillinen digitaalinen kosketusohjauspaneeli on helppokäyttöinen, ja sen saa tarvittaessa näppäinlukkoon. Tyylikkään ohjauksen lisäksi irrallinen ohjauspaneeli mahdollistaa viimeistellyt laudeupotukset.