fbpx

Harvia Solide -pihasaunat tuovat mökkitunnelman omalle kotipihalle

Pihasaunojen kysyntä on taas kasvussa sekä Suomessa että ulkomailla. Ulkosaunat kiinnostavat nyt etenkin nuorempia omakotiasujia, jotka haluavat tuoda mökkitunnelmaa omalle pihalleen. Kysyntää on ollut erityisesti modernille pihasaunalle, joka sopisi uusien asuinalueiden ilmeeseen.

Vastaukseksi kasvavaan kysyntään olemme suunnitelleet Harvia Solide -pihasaunat, jotka yhdistävät ikiaikaisen löylyperinteen ja raikkaan modernin muotoilun. Saunat on suunnitellut Vesa Vehmaa, jolla on pitkä kokemus Harvian saunojen ja lauteiden tuotekehityksestä. Suomen markkinoiden lisäksi pihasaunoja tullaan viemään Harvian laajan vientiverkoston kautta useisiin maihin.

Uusia pihasaunoja valmistetaan neljässä koossa. Harvia Solide Outdoor 1 sisältää pihasaunan, jossa mahtuu saunomaan 4–5 henkilöä. Harvia Solide Outdoor 2 -mallissa on saunan lisäksi pukuhuone sekä katos poreammeelle, paljulle tai kesäkeittiölle. Suurimmassa Harvia Solide Outdoor 3 -mallissa on saunan, pukuhuoneen ja katoksen lisäksi vielä saunatupa. Pihasaunat valmistetaan kosteudenkestävästä pituussuuntaisesti laminoidusta GLT-kuusesta. Käsittelemättöminä pinnat ovat vaalean kuusen sävyisiä. Kontrastia antavat mustat yksityiskohdat.

Lue lisää: Tutustu Solide Outdoor pihasaunamalleihin

Solide Outdoor -malliston uusin ja pienin tulokas on Harvia Solide Compact, jonka lauteille mahtuu saunomaan 3-4 henkilöä. Linjakkaan pelkistetty muotoilu istuu moderniinkin ympäristöön, ja pienen kokonsa ansiosta myös pieniin pihoihin. Tyylikkäät ulkopinnat ovat vaalean kuusen sävyisiä.  Pihasaunassa mahtuu saunomaan 3-4 henkilöä. Saunan sydän on Harvia 20 Pro -kiuas, joka takaa pehmeän kosteat löylyt. Designsauna toimitetaan helposti pystytettävänä, perustuksia vaille valmiina kokonaisuutena.  Lue lisää: tutustu Solide Compact-pihasaunaan

Harvia Solide Compact Pihasauna

Kompakti Harvia Solide Compact Pihasauna on malliston uusin tulokas

Ulkoseinät voi halutessaan maalata asuinrakennuksen sävyyn sopivalla maalilla. Sisäseinät ja lauteet voi puolestaan käsitellä sävytetyllä saunasuojalla tai -vahalla. Pintoja ei kuitenkaan tarvitse käsitellä millään, vaan saunan voi ottaa käyttöön sellaisenaan.

Harvia Solide Outdoor 2 -mallissa on saunan lisäksi pukuhuone sekä katos poreammeelle, paljulle tai kesäkeittiölle.

Sauna pystyyn päivässä

Harvia Solide toimitetaan helposti pystytettävänä, perustuksia vaille valmiina kokonaisuutena. Esimerkiksi Harvia Solide Outdoor 1 -mallin asennuspaketti sisältää rakennuselementit, eli seinä- ja kattopalkit puuvalmiina pintoina, ikkunat, lasiovet alumiinikarmeilla sekä lattian tukirakenteet, lattialevyt ja vesikourun, joka johtaa pesuveden ulos rakennuksesta. Pakettiin kuuluvat lisäksi lauteet, valaisimet, Duo-kiuas ja Duo-lasiseinä, teräspiippu ja piippuvesisäiliö. Sauna nousee pihalle jopa päivässä ammattilaisten asentamana. Asennus onnistuu helpoiten, jos asentajia on kaksi. Asiakkaan hoidettavaksi jää perustusten teko joko kierrepaaluilla, harkkopilareilla tai reunavahvisteisella laatalla sekä katon kattaminen joko huovalla, tiilillä tai pellillä. Saunan ympärille voi rakentaa haluamansa laajuisen terassin.

Pihasaunan voi joko liittää vesijohto- ja viemäriverkostoon tai sitten saunoa kantovedellä ja rakentaa harmaavesikaivon vedet ulos johtavan purkauskourun päähän. Tämä riippuu paikallisesta rakennusviranomaisesta, asennuspaikasta ja tarvittavista luvista.

Solide 1 pihasauna

Duo-lasiseinällä valoa saunaan ja lämpöä oleskelutilaan

Harvia Solide -pihasaunoissa kiukaan pesä täytetään puilla ulkopuolelta, joten klapeista irtoavat roskat eivät sotke sisätiloja. Sauna pysyy siistinä ja lauteiden sijoittelu on yhtä vapaata kuin sähkösaunassa. Kiuas on asennettu Harvian kehittämän uudenlaisen Duo-lasiseinän yhteyteen, jonka läpikuultava valkoinen satiinilasi päästää valoa saunaan. Kiukaan tulipesää voi käyttää takkana vaikka makkaranpaistoon. Samalla hormilla saadaan siis sekä kiuas että takka.

Duo-lasiseinä on suunniteltu käytettäväksi Harvian seinän läpi asennettavien Duo-kiukaiden kanssa. Se on sekä sisustuselementti että tapa jakaa lämpöä ja valoa saunan ja oleskelutilan välillä. Jos Duo-lasiseinä sijoitetaan sisätiloihin esimerkiksi saunan ja takkahuoneen väliin, lasi luovuttaa lämpöä enemmän ja nopeammin kuin vaikkapa muuratut seinät. Duo-lasiseinä on vakiona kaikissa Harvia Solide -pihasaunoissa, mutta sen voi hankkia myös erikseen ja asentaa omaan saunaan joko sisä- tai ulkotiloihin avautuvaan seinään.

Harvia Solide Outdoor 1-pihasaunassa kiukaan luukku aukeaa ulos terassille, Solide Outdoor 2- pihasaunassa sisälle pukuhuoneeseen ja suurimmassa mallissa sisälle saunatupaan.

Harvia Solide -ilmeen saa myös sisäsaunaan

Pihasaunojen lisäksi uuteen konseptiin kuuluvat Harvia Solide -sisäsauna ja -laudepaketti, joissa toistuu sama vaalean kuusipuun ja mustan värin sävykäs yhdistelmä. Sisäsaunan asennuspaketti sisältää seinä- ja kattopalkit puuvalmiina pintoina, ikkunat, lasiovet, Harvia Virta -sähkökiukaan ja valaistuksen. Laudepaketissa asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen, omaan saunatilaan sopiva lauderatkaisu. Laudevaihtoehtoina ovat sekä yhtenäinen laudepenkki että yhden istuttavat saunaistuimet, joita on helppo siirtää. Samat laudevaihtoehdot ovat valittavissa Harvia Solide -pihasaunoihin.