fbpx

Harvian tarina herää henkiin uusissa Legend-saunatarvikkeissa

Harvian uusi Legend-saunatarvikevalikoima on kunnianosoitus tarinalle, jonka mukaan Harvia Oy on saanut alkunsa. Harvian perustaja, Tapani Harvia, keksi elämäntehtävänsä saunan lauteilla selvittyään juuri lentokoneonnettomuudesta. Uudessa Legend-saunatarvikevalikoimassa toistuu lentokoneista tuttu pyöreä muotoilu ja metalliniitit. Legend-valikoimaan kuuluu kiulu, kauha, lämpömittari, puunkantoteline ja naulakko.

Harvia Oy sai alkunsa, kun lentäjäopiskelija Tapani Harvian ohjaama hävittäjäkone putosi 1940-luvulla yölennolla ja rysähti jäätyneen järven jäälle. Tapani selviytyi onnettomuudesta hengissä ja ryömi savuavan metallikasan alta ilman naarmun naarmua. Hän lähti saman tien saunomaan, ja heittäessään vettä vanhalle ruosteiselle kiukaalle, hän keksi elämäntehtävänsä. Hän alkaisi valmistaa ensiluokkaisia kiukaita.

legend_puunkantoteline_web

Pyöreitä muotoja ja metalliniittejä

Harvian tarina on tunnistettavissa Harvian uudessa Legend-saunatarvikevalikoimassa. Tarvikkeissa on yhdistetty tyylikkäästi puuta ja metallista tehtyjä yksityiskohtia. Valikoiman muotokieli on  pyöreää lentokoneiden muotojen mukaisesti. Lisäksi valikoiman tuotteissa on käytetty metalliniittejä – aivan kuten entisajan lentokoneissa.

Legend-saunatarvikevalikoimaan kuuluu kiulu, kauha, lämpömittari, puunkantoteline ja naulakko. Kiulussa, kauhassa ja puunkantotelineessä on puiset kädensijat, jotka eivät kuumene saunan lämmössä. Lämpömittari ja naulakko on tehty lämpökäsitellystä haavasta ja viimeistelty mustasta teräksestä tehdyillä yksityiskohdilla. Kaikissa Legend-saunatarvikkeissa on käsityöläisyyden henkeä.