fbpx

Hybridisauna ja luonnollista designia – Harvian Asuntomessukohteissa esitellään uusinta teknologiaa ja selkeää muotoilua

Kotimainen sauna- ja spa-yhtiö Harvian esittelee tämän vuoden asuntomessuilla saunomisen uusinta teknologiaa ja muotoilua. Harvian viiteen messukohteeseen voi tutustua Porin Asuntomessuilla 6.7.-5.8.2018.

Porin Asuntomessukotien kantavina teemoina tänä vuonna on turvallisuus, arjen sujuvuus ja teknologian hyödyntäminen. Nämä teemat näkyvät myös saunasuunnittelussa. Yhä useampaan saunaan on valittu etäohjauksen mahdollistava ohjauskeskus ja saunojen sisustuksessa on huomioitu niin käytännöllisyys kuin tunnelmallisuus.

”Suomalaiset haluavat rakentaa kodeistaan omannäköisiä kokonaisuuksia ja myös saunan tulee olla valitun tyylin mukainen. Tämän vuoden Harvian kohteissa nähdään tyylikkäitä ja pelkistettyjä saunoja, joissa on panostettu tekniikan ohella designiin”, kertoo Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju ylpeänä.

Messujen saunoissa on käytetty näyttäviä yksityiskohtia kuten pallomainen Globe-designkiuas ja kiinteästi lauteisiin asennettu valaistu kiulu. Asuntomessujen saunasisustuksissa nähdään tänä vuonna hämyisen mustan rinnalla paljon vaaleaa puuta sekä lasipintoja. Puurakentamistrendi näkyy saunojen materiaaleissa ja värimaailmassa.

”Halusimme luonnollista puunsävyä ja skandinaavista tyyliä uuteen saunaamme. Ventura-laudemalli miellytti heti silmää. Kun sopiva laudemalli löytyi, päätimme ottaa seinän ja katonkin samaa materiaalia”, kertoo kohteen Koneistajankatu 2 rakennuttaja Ville Santala.

Kaupunkikodissa rentoudutaan infrapuna- ja pihasaunassa

Messujen saunat on rakennettu asukkaiden tarpeisiin ja saunomistottumusten kirjo näkyy teknisissä valinnoissa. Kohteen 18. Kotoisan avaraan pihasaunaan valittiin jykevän tyylikäs lauteisiin upotettu Modulo-kiuas, kun taas Talo Luviasssa ainavalmis Forte-sähkökiuas antaa kunnon löylyt jopa päivittäiseen saunomiseen. Kohteeseen 23. Luoto on rakennettu hybridisaunakokonaisuus, jossa uuden teknologian ansiosta perinteinen sähkösauna ja infrapunasauna voidaan yhdistää samaan tilaan.

”Uudessa hybridisaunassa samaan tilaan yhdistyy kaksi erilaista tapaa saunoa – rentouttava infrapuna ja perinteinen sähkösauna. On hienoa, että suomalaiset ovat löytäneet uusia tapoja saunomiseen ja perinteisten ratkaisujen rinnalla kokeillaan uutta. Hyvinvointi-trendi näkyy nyt selvästi suomalaisten saunasuunnitelmissa”, kertoo Harvian Pajuharju.

Karjarannan suojaisiin pihapiireihin on rakennettu omia rentoutumiskeitaita. Luodossa päästään nauttimaan päärakennuksen hybridisaunan lisäksi pihasaunan löylyistä, sillä uima-altaan viereen on rakennettu Harvian Solide -ulkosauna. Ulkosaunassa lämpenee perinteinen puusauna, joka tuo mökkitunnelmaa moderniin kaupunkikotiin.

Tekniikan avulla sujuvuutta ja käyttömukavuutta

Useissa messusaunoissa on hyödynnetty Harvian ohjauskeskuksia, jotka tuovat sujuvuutta ja käyttömukavuutta saunan käyttöön. Ohjauskeskukset mahdollistavat saunan etäohjauksen ja useimmat ohjauspaneelit voi helposti asentaa sinne, minne haluaa – saunaan, kylpyhuoneeseen tai vaikka olohuoneeseen.

Kohteen 18. Kotoisa suunnittelussa yksi tärkeä kriteeri oli käytännöllisyys ja helppo arki. Saunan käyttöä helpottamaan kohteeseen otettiin kosketusohjauspaneelilla varustettu Harvia Xenio -ohjauskeskus. Tyylikkäästä pienikokoisesta ohjauspaneelista näkee yhdellä vilkaisulla, milloin sauna on sopivan lämmin.

Harvian asuntomessukohteisiin voi tutustua Porissa 6.7.-5.8.2018.

Lisätietoa Harvian Porin Asuntomessu -kohteista täällä.