fbpx

Numeroitua Harvia Finlandia valmistetaan vain rajoitettu erä

Harvian Suomi 100 -juhlavuoden uutuus on numeroitu Harvia Finland -puukiuas. Kiuasta valmistetaan 500 kappaleen rajoitettu numeroitu erä ja kutakin numeroa valmistetaan vain yksi kappale. Ostaja voi varata vapaana olevan ja itselleen merkityksellisen numeron. Aikojen alussa sauna oli peseytymispaikka ja kiukaalla vain lämmitystehtävä. Tänään sauna on suomalaisille yksi tärkeimmistä rentoutumispaikoista, josta haetaan myös terveysvaikutuksia. Samalla kiukaasta on tullut sisustuselementti. Uudelle Harvia Finlandille onkin myönnetty Design from Finland -tunnus.

Kromia, mustaa terästä, valurautaa, keraamista lasia ja 120 kiloa suomalaisesta kalliosta louhittua kiveä. Näistä aineksista on uusi Harvia Finland rakennettu. Järeän tyylikäs design-kiuas tarjoaa kauneutta katseelle ja hyvinvointia keholle.

– Harvia on valmistanut kiukaita lähes 70 vuoden ajan. Sinä aikana saunan merkitys on muuttunut täydellisesti. Ennen vanhaan saunaan mentiin peseytymään tai synnyttämään. Tänään me suomalaiset yhdistämme saunomiseen terveysvaikutukset, viihtymisen ja rentoutumisen. Samalla kun saunomisesta tuli nautinto, niin kiukaasta tuli sisustuselementti. Haluamme tuottaa saunahetkiin elämyksellisyyttä myös visuaalisuudella, joten panostamme vahvasti muotoiluun, kertoo Harvian markkinointijohtaja Timo Huhtamäki.

Rallikuski Marcus Grönholm valitsi kiukaaseen syntymävuotensa

Jokaista numeroa valmistetaan vain yksi kappale, ja numeroidut kiukaat myydään varausjärjestyksessä. Varauksista pidetään tarkkaa kirjaa, joten päällekkäisiä varauksia ei pääse syntymään. Rajoitetusta erästä kertova numero painetaan kiukaan etuosan Harvia Finland -laattaan.

 

– Harvia Finland -uutuuskiukaasta valmistetaan 500 kappaleen rajoitettu numeroitu erä. Kiukaan numeron voi valita itse väliltä 1–500, jos se on vielä vapaana. Esimerkiksi rallikuski Marcus Grönholm on varannut itselleen numeron 68, joka on hänen syntymävuotensa. Numeroksi voi siis valita itselleen merkityksellisen luvun, jolla kiukaasta tulee entistä persoonallisempi, Huhtamäki mainitsee.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi uusi design-kiuas

Harvia Finlandin muotoilussa yhdistyvät grafiitinmusta, mattapintainen teräs, ilmava kromattu säleikkö sekä kiuaskivien luonnollinen kauneus. Kromattu metallisäleikkö korostaa kiviä kiukaan toisessa kyljessä ja etuosassa. Takaosa ja toinen kylki ovat umpinaisia, jotta kiukaan voi sijoittaa pienellä suojaetäisyydellä huoneen kulmaan. Suuri lasiluukku avaa näkymän tuleen, joka valaisee saunatilan tunnelmallisesti. Harvia Finland -kiukaan avoin rakenne nostaa etualalle kiuaskivet, joita mahtuu tulipesän päälle ja ympärille 120 kiloa. Kiukaan toinen kylki ja takaosa on tehty umpinaiseksi, jotta kiuas voidaan sijoittaa huoneen nurkkaan pienellä suojaetäisyydellä. Avoimen ja umpinaisen kyljen puolen voi itse valita.

Suuri valurautareunuksinen lasiluukku kehystää tulenliekit, jotka tuovat saunaan tunnelmallista valoa. Luukun keraaminen lasi kestää lämpöä. Materiaalien paksuudessa ei ole säästelty, vaan kiukaasta on tehty järeä ja kestävä. Yksityiskohdiltaan viimeistelty puukiuas on suomalaista muotoilua, ja sille on myönnetty Design from Finland -tunnus.

– Kiukaassa on 120 kiloa suomalaisesta kalliosta louhittua kiveä. Kivimassan ansiosta saunoja pääsee nauttimaan miellyttävän kosteista löylyistä niin, että sauna kuitenkin lämpenee nopeasti. Kivet kehystävät tulipesää ja näkyvät metallisäleikön läpi kiukaan etuosasta ja avoimesta kyljestä. Löylyn laatu riippuu siitä mihin kohtaan löylyä heitetään. Kiukaan päältä saa napakammat löylyt, kun taas kivikylki tarjoaa pehmeät löylyt, Huhtamäki päättää.