Mistä tiedän kiukaani tyypin?

image description

Mistä tiedän kiukaani tyypin?

Helpoiten löydät tyypin kiukaasi tyyppikilvestä. Tyyppikilpi on tarra, jossa lukee kiukaan varoituspainatusten lisäksi suojaetäisyydet sekä kiukaan tyyppi.

Sähkökiukaat

Sähkökiukaiden tyyppikilpi sijaitsee tavallisimmin kiukaan alareunassa, edessä. Joissain kiukaissa tyyppikilpi voi olla sijoiteltuna myös alaosaan sivulle. Sähkökiukaiden tyyppi muodostuu yhdestä kolmeen kirjaimesta ja kahdesta numerosta. Ohjaustavan mukaan tyypin perässä saattaa olla yksi tai kaksi E-kirjainta, jotka ovat myös osa tyyppimerkintää.

Uusimmissa kiukaissa tyyppi on rastitettu tyyppilistauksesta. Listan yläpuolella lukee ”type”.

HL_varoituspainatus_kiiltävä_25082014

Aina tyyppimerkintää ei ole erikseen rastitettu. Esimerkiksi Vega-kiukaan tyyppi lukee kiukaan tehon sekä käyttöjännitteen vieressä. Kiukaan tyyppi onkin tavallisimmin merkattu kiukaan tehomerkinnän viereen.

ZSB-121A_090522_BC60.cdr

Vanhemmissa kiukaissa tyyppi on merkattu tarralla. Tarra on sijoiteltuna laatikkoon, jossa lukee ”type”. Laatikossa on tavallisimmin painettuna valmiiksi kirjain tai kirjainyhdistelmä. Kirjaimen ja tarran yhdistelmä muodostavat kiukaan tyypin. Painatuksessa usein on tyyppilistaus.

ZST-295_M

Voit myös liittää yhteydenottolomakkeeseen kuvan tyyppikilvestä. Tämä nopeuttaa tuotepalautteiden käsittelyä.

Puulämmitteiset kiukaat

Puulämmitteisten kiukaiden tyyppikilpi sijaitsee tavallisimmin kiukaan tuhkaluukussa. Myös puulämmitteisten kiukaiden tyyppikilpi on painatettu tarra. Tyyppikilvessä on kiukaan tyypin lisäksi mm. varoituspainatukset ja suojaetäisyydet. Puulämmitteisten tyyppi muodostuu tavallisesti kiukaan nimestä sekä muutamasta numerosta. Yhdistelmän perään kirjataan lisämerkintöjä mikäli kiuas on varustettu vesisäiliöllä tai jos kiuas on seinän läpi lämmitettävä Duo-kiuas. Myös lisämerkinnät ovat osa tyyppimerkintää.

Useimmissa puulämmitteisissä kiukaissa tyyppi on rastitettu tyyppilistauksesta. Jotkin puulämmitteisten kiukaiden tyyppimerkinnät koostuvat pelkästä numerosta, kuten allaolevassa esimerkissä tyyppi 22.

PK_CE_varoituspainatus15_Linear22_VTT_02112015

Löydät puulämmitteisen kiukaan tyyppimerkinnän tyyppikilven ylä- tai alareunasta. Voit halutessasi myös ottaa kuvan tyyppikilvestä ja liittää sen yhteydenottolomakkeeseen. Tämä nopeuttaa tuotepalautteiden käsittelyä.

PK_CE_varoituspainatus10_Legend_240_Duo_VTT_02112015