fbpx

Turvallinen sauna on myös viihtyisä

Sauna on muuttunut peseytymispaikasta hyvinvointitilaksi, jossa rentoudutaan kiireellisestä arjesta.

Turvallisuuden merkitys korostuu etenkin lapsiperheissä. Pienet lapset nauttivat saunan lämmöstä usein siinä missä aikuisetkin, mutta lapset malttavat harvoin istua pitkään paikoillaan. Saunassa tähän on hyvä varustautua suojakaiteella, jotta lasten vielä hieman epävarmojen askelten aiheuttamilta tapaturmilta vältytään.

-Saunasuunnittelussa on otettava huomioon erilaiset käyttäjät lapsista ikäihmisiin. On varmistettava, että tilassa on turvallista kulkea, myös riittävä valaistus on tärkeää, sanoo Harvia Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Arto Harvia.

Tahattomien käynnistysten estämiseksi kiuas indikoi päälläolon selvästi esimerkiksi valoilla, käynnistys estetään lapsilukolla tai ohjauspaneeli sijoitetaan niin, että lapset eivät pääse siihen käsiksi.

Cilindro Plus Spot-kiukaan langattoman SPOT® -kytkimen voi kiinnittää turvalliseen paikkaan perheen pienempien ulottumattomiin.

 

-Saunasta on pidettävä huolta samalla lailla kuin muistakin kodin järjestelmistä, kiuasta ja lauteita täytyy huoltaa säännöllisesti. Sauna on suunniteltu saunaksi, ei varastoksi. Sauna on myös täysin väärä paikka vaatteiden, pyyhkeiden ja laudeliinojen kuivaamiseen. Kiukaan päälle viritetty nailoninen pyykkinaru venyy kuumassa saunassa, ja tulipalon riski on taattu, Arto Harvia muistuttaa.


Oikein valmistettu ja asennettu suojakaide on turvallinen ja kaunis, katseen vangitseva elementti. Sen selkeä ja linjakas muotoilu sopii hyvin tämän hetken saunatrendeihin. Lisäksi suojakaide tuo ryhtiä saunaan ja ikään kuin sitoo kiukaan sille tarkoitetulle paikalle.

Sauna käynnistyy kännykällä

Sähkökiukaiden etäkäynnistys lisääntyy niin kodeissa kuin mökeilläkin. Oikein asennettu etäkäynnistys ei lämmitä saunaa ilman etukäteen tehtyä varmistusta, jossa tila laitetaan valmiustilaan. Kiukaan käynnistäjä on vastuussa saunan lämmityksestä, vaikka ei ole itse paikalla. Siksi ovikytkin estää kiukaan käynnistämisen, jos ovi on avattu tarkistuskierroksen jälkeen.

Sähkökiukaiden etäkäynnistys lisääntyy niin kodeissa kuin mökeilläkin

Harvian ovikytkimet yhdessä yhteensopivan ohjauskeskuksen kanssa etäkäynnistävät sähkökiukaan ja saunatilan muut toiminnot turvallisesti. Kaikissa Harvian tuotteissa turvallisuus on päätekijä, esimerkkeinä uudet Harvia Cilindro ja The Wall -kiukaat.

Harvia onkin laajentunut kiuasvalmistajasta kokonaisvaltaisten sauna- ja spa-elämysten tuottajaksi. Harvialta saa kaiken mitä saunaan tarvitaan, mukaan lukien unelmien saunan suunnittelun.