fbpx

Turvallisia löylyjä suojakaiteen avulla

Saunojen designiin kiinnitetään huomiota koko ajan enemmän ja enemmän. Omasta saunasta halutaan tehdä omistajansa näköinen, viihtyisä, kodin ilmeeseen sopiva kokonaisuus. Joskus kuitenkin design vie mennessään ja samalla unohtuu saunan turvallisuus – vaikkeivät design ja turvallisuus ole toisiaan poissulkevia. Parhaimmillaan ne tukevat toisiaan.

Saunan turvallisuudesta puhuttaessa yksi elementti nousee ylitse muiden – kiukaan suojakaide. Se on kiukaan ympärille asennettava puinen kaide, jonka tehtävänä on yksinkertaisesti estää kiukaan ja saunojan väliset kontaktit.

Kiukaan suojakaide Harvia Sauna

Hyviä suojakaiteen materiaaleja ovat puulajit, jotka eivät kuumene saunassa liikaa. Tällaisia lajeja ovat saunan kestosuosikit tervaleppä, haapa ja lämpökäsitelty haapa, joista viimeisin on lämpökäsiteltynä erityisen pätevä kaidemateriaali.

Välty tapaturmilta

Suojakaide luo saunaan näyttävyyttä ja turvallisuutta ja siksi suosittelemme sen asentamista ihan jokaiseen saunaan. Kuka tahansa saattaa horjahtaa noustessaan lauteilta löylyjen jälkeen. Joissain tapauksissa rakennusvalvoja vaatii kiukaaseen suojakaiteen, jotta uudiskohde läpäisee lopputarkastuksen.

Kiukaan suojakaide Harvia Sauna

Turvallisuuden merkitys korostuu etenkin lapsiperheissä ja yleensä se onkin saunan tärkeimpien prioriteettien joukossa. Pienet lapset nauttivat saunan lämmöstä usein siinä missä aikuisetkin, mutta harvoin malttavat istua pitkään paikoillaan ja silloin tällöin uteliaisuus voittaa järjen – tilanteet välillä yllättävät vanhemmatkin. Saunassa tähän on hyvä varustautua suojakaiteella, jotta lasten vielä hieman epävarmojen askelten aiheuttamilta tapaturmilta vältytään.

Kiukaan suojakaide Harvia Sauna

Myös iäkkäämpien saunojien kohdalla suojakaide on hyvin tärkeä osa saunaa. Se tuo saunojalle turvallisuuden tuntua ja parantaa näin saunomiskokemusta huomattavasti, kun saunassa liikkumista ei tarvitse enää samalla tavalla varoa.

Suojakaide viimeistelee designin

Oikein valmistettu ja asennettu suojakaide on turvallinen ja kaunis, katseen vangitseva elementti. Sen selkeä ja linjakas muotoilu sopii hyvin tämän hetken saunatrendeihin. Lisäksi suojakaide tuo ryhtiä saunaan ja ikään kuin sitoo kiukaan sille tarkoitetulle paikalle.

Vielä lisää tunnelmaa ja näyttävyyttä saat, kun valitset valaistun suojakaiteen tai varustat lauderatkaisun osaksi rakennetun suojakaiteen led-valonauhalla. Kiukaaseen hohtava valo tuo saunakokemukseen aivan uuden ulottuvuuden – näet kiukaan kivipediltä nousevan höyryn täysin uudella tavalla. Tuntuu kuin löylyt heräisivät eloon!

Saunasi designin ja turvallisuuden viimeistelevät suojakaiteet saat nopeasti ja vaivattomasti verkkokaupastamme lähimpään postiisi. Tuotteet ovat saatavana myös lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Turvallisia löylyjä!