Vad är ”kakor”?

image description

VAD ÄR ”KAKOR”?

Kakor är små textfiler som webbläsaren (t.ex. Internet Explorer eller Safari) sparar på din dator eller din telefon. De är alltså sidans minne, där webbplatsen kan lagra till exempel användarens preferenser. Med hjälp av uppgifterna kan webbplatsen känna igen användaren och agera därefter.

HUR ANVÄNDER DEN HÄR WEBBPLATSEN KAKORNA?

Den här webbplatsen använder sessionskakor. Med hjälp av sessionskakorna kan webbplatsen länka användarens olika åtgärder under webbläsarsessionen. Därmed kan webbplatsen följa med hur användaren förflyttar sig från sida till sida och undvika att fråga samma information som användaren redan gav på någon annan sida. Den här webbplatsen använder sessionskakor för att lagra tekniska uppgifter (till exempel för att spara i MySauna) och kunduppgifter (såsom registreringen av en bastuugn) under webbläsarsessionen. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg att du har loggat in och håller de uppgifter du ger på de olika sidorna i minnet.

Sessionskakorna föråldras efter att webbläsarsessionen avslutas och de sparas inte.

HUR KAN JAG SLUTA ANVÄNDA KAKOR?

Alla webbläsare tillåter idag att du ändrar inställningen för kakor, så om du vill kan du förbjuda användningen av dem. Inställningen finns oftast i webbläsarens inställningsmeny. Följande länkar kan vara nyttiga för att hjälpa dig förstå dessa inställningar. Hjälp-menyn på din webbläsare ger mer information. Kom ihåg att din webbläsare måste använda kakor för att du ska kunna använda den här sidan.

NYTTIGA LÄNKAR

Om du vill läsa mer om kakor och hur de används på internat kan du bekanta dig med följande länkar:

Mer information om integritetsskydd du hittar i länkarna nedan:

Meddelanden och frågor om kakor kan skickas till harvia@harvia.fi